Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Το πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό του έργο θα φωτίζει όλες τις νέες γενιές νομικών 

"Σε ένδειξη πένθους αποφασίστηκε για αύριο, Τετάρτη 23-11-2022, η τήρηση ενός λεπτού σιγής, πριν την έναρξη όλων των ακροατηρίων της Χώρας" αναφέρει η ΕνΔΕ σε ανακοίνωσή της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Το πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό του έργο θα φωτίζει όλες τις νέες γενιές νομικών  ende/freepik

Ανακοίνωση για την πρόωρη απώλεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Λάμπρου Μαργαρίτη που έχει βυθίσει στο πένθος τον νομικό κόσμο της χώρας όπως έγραψε το dikastiko.gr, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Λάμπρος Μαργαρίτης

Λάμπρος Μαργαρίτης

ΕνΔΕ: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την πρόωρη απώλεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Λάμπρου Μαργαρίτη. Ενός εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Νομικής Επιστήμης όλων των εποχών.

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, η Δικαιοσύνη, το Δικηγορικό Σώμα, ολόκληρος ο νομικός κόσμος της χώρας, φτωχότερος, πλέον, από σήμερα, θρηνεί την απώλεια του Δασκάλου.

Άριστος Επιστήμων και Δικηγόρος, σεμνός και απλός άνθρωπος του Λαού, έχαιρε καθολικού σεβασμού και εκτίμησης. 

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Αφήνει, ωστόσο, ως παρακαταθήκη, στο νομικό πολιτισμό της χώρας μας, το πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό του έργο, που θα φωτίζει όλες τις νέες γενιές νομικών. 

Σε ένδειξη πένθους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφασίζει, για αύριο, Τετάρτη 23-11-2022, την τήρηση ενός λεπτού σιγής, πριν την έναρξη όλων των ακροατηρίων της Χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Αιωνία του η Μνήμη!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Λάμπρος Μαργαρίτης: Ποιος ήταν

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας και μετά την ολοκλήρωση της μέσης εκπαίδευσης εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, όπου συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών. Η υπηρεσιακή του εξέλιξη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ξεκίνησε το 1980 ως επιστημονικός συνεργάτης και μετέπειτα ως διδάκτορας και επιμελητής.

Το 1982 άρχισε να διδάσκει ως λέκτορας και από το 1991 κατείχε τη θέση του καθηγητή. Πριν από λίγο καιρό του απονεμήθηκε ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή, διατηρώντας τη διδασκαλία των μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής Σχολής.

Δίδασκε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και υπήρξε επικεφαλής της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Σύνταξης του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα.

Αφήνει πλούσια επιστημονική παραγωγή και λαμπρό συγγραφικό έργο (μονογραφίες, αυτοτελείς μελέτες, νομικά κείμενα ευρύτερου ποινικού περιεχομένου – απόψεις, συλλογές νόμων, παρατηρήσεις στη νομολογία κ.ά.). Μεταξύ άλλων, ήταν διευθυντής σύνταξης του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη».

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, τον Δημήτρη, που είναι δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ