Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτό το ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα

O εκλιπών υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτό το ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων

Ανακοίνωση για τον θάνατο του διαπρεπούς καθηγητή Νομικής Λάμπρου Μαργαρίτη που έχει βυθίσει στο πένθος τον νομικό κόσμο της χώρας όπως έγραψε το dikastiko.gr, εξέδωσε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Λάμπρος Μαργαρίτης

Λάμπρος Μαργαρίτης

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτό το ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα

Με οδύνη και θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του εξαίρετου καθηγητή Ποινικού Δικαίου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πνευματικό παιδί του Γιάννη Μανωλεδάκη), πολυγραφότατου συναδέλφου, μέλους σειράς νομοπαρασκευαστικών επιτροπών αλλά και της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσής μας κ. Λαμπρου Μαργαρίτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτό το ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Λάμπρος Μαργαρίτης: Ποιος ήταν

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας και μετά την ολοκλήρωση της μέσης εκπαίδευσης εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, όπου συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών. Η υπηρεσιακή του εξέλιξη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ξεκίνησε το 1980 ως επιστημονικός συνεργάτης και μετέπειτα ως διδάκτορας και επιμελητής.

Το 1982 άρχισε να διδάσκει ως λέκτορας και από το 1991 κατείχε τη θέση του καθηγητή. Πριν από λίγο καιρό του απονεμήθηκε ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή, διατηρώντας τη διδασκαλία των μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής Σχολής.

Δίδασκε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και υπήρξε επικεφαλής της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Σύνταξης του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα.

Αφήνει πλούσια επιστημονική παραγωγή και λαμπρό συγγραφικό έργο (μονογραφίες, αυτοτελείς μελέτες, νομικά κείμενα ευρύτερου ποινικού περιεχομένου – απόψεις, συλλογές νόμων, παρατηρήσεις στη νομολογία κ.ά.). Μεταξύ άλλων, ήταν διευθυντής σύνταξης του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη».

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, τον Δημήτρη, που είναι δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ