Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Έρευνα (προσωπικά) από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για τη διαρροή απόρρητων στοιχείων των νόμιμων παρακολουθήσεων – Στο στόχαστρο και η αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του επικεφαλής της εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αποτέλεσαν δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα (προσωπικά) από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για τη διαρροή απόρρητων στοιχείων των νόμιμων παρακολουθήσεων – Στο στόχαστρο και η αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) eurokinissi

Στη διενέργεια ποινικής προκαταρτικής εξέτασης προχωρά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την πιθανή διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Άρειος Πάγος

eurokinissi

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος την έρευνα θα κάνει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα, είτε της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άρειος Πάγος

EUROKINISSI

Η έρευνα

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του επικεφαλής της εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Σημειώνεται, ότι η προκαταρτική δεν αφορά στην ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά μόνο στη διαρροή των στοιχείων. Η έρευνα θα διενεργηθεί προσωπικά από τον κ. Ντογιάκο λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Άρειος Πάγος

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ