Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Γ. Σαρακιώτης για ανακοίνωση Αρείου Πάγου: “Το ψήφισμα του ΕΚ συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών”

"Η χθεσινή ανακοίνωση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που διατυπώνονται, λαμβάνονται προφανώς υπόψιν στο πλαίσιο του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αποτελούν και πανάκεια" υπογραμμίζει η Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Σαρακιώτης για ανακοίνωση Αρείου Πάγου: “Το ψήφισμα του ΕΚ συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης με δήλωσή του με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, σχολιάζει τη θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Σαρακιώτης για ψήφισμα ΕΚ: Τι λέει για την ανακοίνωση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) , σύμφωνα με το οποίο διατυπώνονται ανησυχίες για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην πατρίδα μας, συνιστά και οφείλει να συνιστά προειδοποίηση και τροφή για προβληματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι η κατάρρευση που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών δεν περνά απαρατήρητη από την πλειοψηφία 330 Ευρωβουλευτών, θα έπρεπε να αποτελεί ορόσημο θεσμικής και αξιακής επανεκκίνησης και όχι ευκαιρία για άκριτες επιθέσεις εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευθυκρισίας διεθνών οργανισμών.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό, λαμβάνονται προφανώς υπόψιν στο πλαίσιο του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αποτελούν και πανάκεια, όσο οι πρακτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εξακολουθούν οφθαλμοφανώς να υπονομεύουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

Όσο συνεχίζονται η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών, οι καταχρηστικές αγωγές (SLAPPS) εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, ο εκφοβισμός δικαστικών λειτουργών, η πολιτική μεθόδευση και η άρνηση των Βουλευτών της συμπολίτευσης να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσο συγκαλύπτεται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εις βάρος πολιτικών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αλλά και καταγράφεται έλλειμμα προόδου στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο στρουθοκαμηλισμός και οι υπεκφυγές δεν αποτελούν λύση στη θεσμική παρακμή, ενώπιον της οποίας βρίσκεται η πατρίδα μας. Απαιτούνται μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και προσήλωση στις αρχές του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου, κατευθύνσεις τις οποίες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται να υπηρετήσει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ