Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί κάνουν στάσεις εργασίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, εμβολιασμούς προσωπικού και κρατουμένων για τον κορονοϊό και πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί κάνουν στάσεις εργασίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι 

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από χθες Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της χώρας έχοντας ως αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων τους την πρόσβασή τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ως εξής: – Τετάρτη 24/02/2021, Πέμπτη 25/02/2021 και Παρασκευή 26/02/2021 ΚΑΙ – Τετάρτη 3/3/2021, Πέμπτη 4/3/2021 και Παρασκευή 5/3/2021 Και ώρες από 08:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. ΚΑΙ 15:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν: 1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 12μήνου ή 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα εκτελούνται κανονικά.

Επίσης, θα επιτρέπεται οποιαδήποτε ώρα η είσοδος του ΕΟΔΥ ή άλλων μονάδων υγείας και σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αγωγής προκειμένου να προβούν σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται σε περιπτώσεις COVID19.

Για τους παραπάνω λόγους ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού. Κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο μας που θα αποφασίσει να συμμετέχει στις στάσεις εργασίας οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους Δικαστικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους, τη Διεύθυνση του Καταστήματος, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τον τοπικό τύπο.

Η Ομοσπονδία και σύσσωμα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία διεκδικούν: 1/ Εμβολιασμούς προσωπικού και κρατουμένων 2/ Άμεσο διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού 6Κ/2018 3/ Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Χώρας 4/ Αποζημίωση της απλήρωτης και οφειλόμενης υπεργασίας τους

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΥΕ ΕΔΩ: 1614152322037-ΥΣ -Φεβ- 2021

Στο μεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Διαπιστώνοντας δυστυχώς πως παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και ολοκληρώθηκαν από όλες τις Φρουρές επί του συνόλου των καταστημάτων κράτησης την προηγούμενη εβδομάδα και παρά το δικαιότατο των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης και ειδικότερα στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης αποφάσισε ομόφωνα για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Μαρτίου 2021, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου, ζητώντας την οριστική επίλυση στα παρακάτω: 1. Ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της, 2. Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας μας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008), 3. Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών, 4. Αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας, 5. Άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης, υλοποίηση προγραμμάτων εξοπλισμού ασφαλείας. 6. Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, 7. Επαναφορά της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. από Τμήμα σε Διεύθυνση και υπαγωγή της κατευθείαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, 8. Ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, 9. Οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, που (παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ.) έχουν να χορηγηθούν στους Εξωτερικούς Φρουρούς επί σειρά ετών, 10. Θεσμοθέτηση και ορισμός των αρμοδιοτήτων των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.), του τρόπου συγκρότησης, της λειτουργίας, της διοικητικής υπαγωγής, της συνεχούς μετεκπαίδευσης, της χορήγησης επιχειρησιακού εξοπλισμού καθώς και της απόδοσης οικονομικών κινήτρων συμμετοχής και παραμονής των στελεχών της σε αυτήν.

Ειδικότερα, την Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί ένστολη διαμαρτυρία στην κεντρική πύλη του συγκροτήματος ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καθώς και στις πύλες όλων των καταστημάτων κράτησης, σε μία προσπάθεια να καταδείξουμε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς. Δια του παρόντος καλούμε άπαντες να νοιώσουν την τεράστια ευθύνη και έχοντας την εξουσία, όπως δρομολογήσουν ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες τις ενέργειες που χρήζουν για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την Υπηρεσία μας προχωρώντας παράλληλα στην ανασύσταση των δομών της Εξωτερικής Φρουράς ώστε να παραμείνει μία από τις «εγγυήτριες» Υπηρεσίες για την διασφάλιση της ομαλότητας και της τάξης εντός και εκτός των καταστημάτων κράτησης προς όφελος της κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Φ.049.w.Δελτίο Τύπου-ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ