Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Η “Black Friday” της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού

Τις «εκπτώσεις» σε προσωπικό στα σωφρονιστικά καταστήματα στηλιτεύει με έναν πρωτότυπο τρόπο η ΠΟΥΕΦ, καταγγέλλοντας την επί σειρά ετών υποστελέχωή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η “Black Friday” της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού poyef

«Black Friday” στην Εξωτερική  Φρουρά Κορυδαλλού, 80% έκπτωση στην ασφάλεια της μεγαλύτερης φυλακής! Φρουρούνται μόλις τέσσερις (4) στις είκοσι (20) υπερυψωμένες  σκοπιές!».

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) επέλεξε να επαναφέρει και καταγγείλει την έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα κράτησης, με αιχμή του δόρατος το μεγαλύτερο στον Κορυδαλλό. Black Friday Κορυδαλλός

Η ΠΟΥΕΦ προτρέπει:

  • Προσλάβετε Φρουρούς, έχουν αδειάσει οι Υπηρεσίες
  • Πληρώστε τα δεδουλευμένα των εργαζομένων
  • Επενδύστε στην ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης

Στα βασικά αιτήματα της ΠΟΥΕΦ εδώ και καιρό είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης της προκήρυξης, που εκκρεμεί από το 2018 για τις προσλήψεις εξωτερικών φρουρών, με τμηματική τοποθέτηση των επιτυχόντων, αλλά και η έκδοση νέας προκήρυξης για την κάλυψη εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων.

Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος πως η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε συσσώρευση υπηρεσιακού φόρτου στους ήδη απασχολούμενους στην εξωτερική φρούρηση σωφρονιστικών καταστημάτων.

Black Friday Κορυδαλλός

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, η ΠΟΥΕΦ έχει επίσης καταγγείλει την απουσία μέριμνας ώστε είτε να χορηγηθούν τα οφειλόμενα ρεπό, είτε να γίνει αποπληρωμή τους σε χρήματα. Εξωτερικοί φρουροί

Ενδεικτικό είναι πως επί μακρόν η Ομοσπονδία συγκαταλέγει στα πάγια αιτήματά της την άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών, καθώς και την αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέραν του πενθημέρου εργασίας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας.

Στις διεκδικήσεις τους, οι εξωτερικοί φρουροί ζητούν να προβλεφθεί το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, καθώς και να υπάρξει άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της υπηρεσίας, που πολλά – όπως αναφέρει – είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης. Black Friday Κορυδαλλός

Ανάλογο αίτημα υπάρχει για την αντικατάσταση των όπλων που έχουν διατεθεί και κάποια χρονολογούνται από το… 1911, καθώς η οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, όπου παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ., έχουν να χορηγηθούν επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ