Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς – Χωρίς σχολείο φέτος τα παιδιά τους – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς – Χωρίς σχολείο φέτος τα παιδιά τους – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Ηράκλειο αρνητές γονείς: Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι γονείς 23 μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρνούμενοι να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, από την αρχή του σχολικού έτους δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους γονείς αυτούς είχαν επιλέξει να κρατήσουν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά του και το προηγούμενο σχολικό έτος.

Ηράκλειο αρνητές γονείς: Ποινή φυλάκισης έως 2 έτη και χρηματικό πρόστιμο

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα πάντως, για όσους έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε αποφασισμένος να τρέξει τις διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε τα παιδιά να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικό κομμάτι και της γνωστικής τους επάρκειας καθώς, στις περιπτώσεις των δημοτικών, η όποια απόφαση να φοιτήσουν και πάλι την τάξη συνδέεται απόλυτα με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ