Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Καταιγιστικά δεδομένα από δικαστική απόφαση: “Πράσινο φως” στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα

Δικαστήριο αποφάσισε το 12χρονο παιδί να κάνει το εμβόλιο, χωρίς την άδεια του ενός γονέα, που ήταν αντίθετος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταιγιστικά δεδομένα από δικαστική απόφαση: “Πράσινο φως” στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα (freepik)

Στα δικαστήρια έφτασε η υπόθεση ενός 12χρονου παιδιού, οι γονείς του οποίου διαφωνούσαν για το κατά πόσο πρέπει ή όχι να εμβολιαστεί. Και σύμφωνα με την απόφαση, οι αντιρρήσεις του πατέρα του παιδιού δεν έγιναν δεκτές κι έτσι ο ανήλικος θα προχωρήσει στο εμβόλιο. Όπως, εξάλλου, και εκείνος επιθυμούσε.

"Πράσινο φως" στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα

Η διαμάχη μεταξύ των γονέων ξέσπασε όταν ο πατέρας του παιδιού εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στον εμβολιασμό του, την ώρα που η μητέρα του αλλά και ο ανήλικος δήλωναν υπέρμαχοι.

Σύμφωνα, με την υπόθεση που έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο πατέρας ισχυρίστηκε πως ήταν αντίθετος με τον εμβολιασμό υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο και ότι έχει προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες. "Πράσινο φως" στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα

Υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση του 12χρονου γιου του δεν του επέτρεπε να λάβει το εμβόλιο επειδή είναι υπέρβαρος και επειδή είχε προηγούμενη αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη όταν ήταν μικρότερος.

Τελικά, τo Ανώτερο Δικαστήριο του Μόντρεαλ στον Καναδά έλυσε τη διαφωνία των δύο γονέων για το αν θα εμβολιασθεί για τον Covid-19 το 12χρονο παιδί τους. Ο παιδίατρος του παιδιού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είδε καμία αντένδειξη για το εμβόλιο στην περίπτωση του παιδιού και ότι είχε συστήσει το εμβόλιο σε όλους τους ασθενείς του. Ο ίδιος ο 12χρονος ήθελε να εμβολιαστεί για να  μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να δει τους παππούδες του, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης. "Πράσινο φως" στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα

Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαπίστωσε ότι ο πατέρας δεν κατάφερε να την πείσει ότι η ιατρική κατάσταση του παιδιού θα έπρεπε να τον εμποδίσει να λάβει το εμβόλιο. Ο πατέρας επίσης δεν κατάφερε να την πείσει για τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και των φόβων του.

Με βάση τις συστάσεις του τμήματος δημόσιας υγείας του Κεμπέκ, τη γνώμη του παιδίατρου του παιδιού και το συμφέρον του παιδιού, το δικαστήριο εξουσιοδότησε τη μητέρα να εμβολιάσει το παιδί της χωρίς την άδεια του πατέρα.

Πηγή: legalnews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ