Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Κίνηση-έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Κοντονής

Είχε πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε εκφράσει διαφορετικές θέσεις σε θέματα που είχαν προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνηση-έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Κοντονής EUROKINISSI

Κίνηση-έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο τις επόμενες ώρες ανακοινώνει ως υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Κοντονή όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr μέσω της στήλης του “Ο Επίκουρος“. O κύριος Κοντονής θα είναι υποψήφιος στο νομό Ζακύνθου. 

Κοντονής

EUROKINISSI

Ο κ. Κοντονής, τα τελευταία χρόνια είχε πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε εκφράσει διαφορετικές θέσεις σε θέματα που είχαν προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είχε δε, επικρίνει και προσωπικά τον άλλοτε σύντροφό του και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κοντονής: Οι διαφωνίες

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Κοντονής είχε αναφέρει ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έγιναν επί κυβέρνησης Τσίπρα είναι ευνοϊκότερες απ’ ό,τι πριν για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, καθώς τα μέλη της δεν θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα και οι ποινές του αρχηγού θα είναι σαν του απλού μέλους.

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό» είπε. «Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή».

Σταύρος Κοντονής

eurokinissi

Ο κ. Κοντονής, εκτός από το θέμα που αφορά τη Χρυσή Αυγή, επίσης είχε διαφωνήσει έντονα και με τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.  Εξήγησε, ωστόσο, ότι η παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά με την πορεία του κόμματος, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Προηγουμένως, όμως, είχε αφήσει να εννοηθεί σαφέστατα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε αποσύρει από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης λόγω των διαφωνιών του με τις παραπάνω πτυχές του νέου Ποινικού Κώδικα. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ