Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας παρήγγειλε έρευνα για 4 κακουργήματα για τον π. Αντώνιο και άλλα 10 άτομα

Την έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης προς την Οικονομική Αστυνομία. Οι κακουργηματικές πράξεις που θα ερευνηθούν είναι απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας παρήγγειλε έρευνα για 4 κακουργήματα για τον π. Αντώνιο και άλλα 10  άτομα kivotostoukosmou.org
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου καθώς σφίγγει ο κλοιός για τον πατήρ Αντώνιο και ακόμη 10 άτομα.
Την Παρασκευή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης έδωσε εισαγγελική παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία για τη διερεύνηση τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων.
Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι τα 4 κακουργήματα

Ο κ. Σέβης ,που έχει χρεωθεί τη δικογραφία που σχηματίζεται για τα οικονομικά πεπραγμένα της “Κιβωτού” , στην παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη:
  • απιστίας,
  • υπεξαίρεσης,
  • ξεπλύματος χρήματος,
  • φοροδιαφυγή
Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν συνολικά 11 πρόσωπα. Εκτός από τον π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα στο κάδρο. 
Κιβωτός του Κόσμου

ant1

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:
Φορολογικός έλεγχος στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία
-Διαχειριστικός έλεγχος και γνωστοποίηση της έκβασης του
-Έρευνα για το αν έχουν δοθεί επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους προς την Κιβωτό
-Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων

Για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της  ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου ,καθώς σε περίπτωση διάπραξης τους , είναι το νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά. Σύμφωνα ωστόσο με όλες τις εκτιμήσεις η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται ήδη με εντολή της, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία φαίνεται να κρίνει πως σε αυτήν τη φάση δύναται να αρχίσει από τώρα την έρευνα της και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν, κάρτες, μετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: Τα εκατομμύρια στο σπίτι στον Κολωνό

Περιουσία εκατομμυρίων όπως έγραψε το dikastiko.gr φέρεται να έχει η Κιβωτός, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ζευγάρι – ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα –  είχε κρύψει στο σπίτι του στον Κολωνό 350.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν τα κρυμμένα χρήματα, τα οποία ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί, ενώ σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκαν κρυμμένες λίρες και κοσμήματα αξίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο βρήκαν 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

Οι Αρχές δέσμευσαν τα 350.000 ευρώ που βρήκαν και το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Οργάνωσης από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της Οργάνωσης  Κιβωτός του Κόσμου, κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα έβαζαν έπειτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ