Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών : Προφυλακιστέοι δύο από τους οκτώ κατηγορούμενους – Οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Αύριο οι απολογίες άλλων έξι κατηγορούμενων για το κύκλωμα, ανάμεσα τους και η φερόμενη ως "εγκέφαλος"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα εκβιαστών : Προφυλακιστέοι δύο από τους οκτώ κατηγορούμενους – Οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους astynomiagr

Το δρόμο της φυλακής θα πάρουν οι δύο από τους οκτώ κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, πέρασαν σήμερα και οι 14 συλληφθέντες δημοτικοί και άλλοι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έξι από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από τον δικαστικό λειτουργό νέα προθεσμία και έτσι θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους που θα απολογηθούν αύριο βρίσκεται και η φερόμενη ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος όπου στην κατοχή της βρέθηκε λογιστικό βιβλίο όπου κατέγραφε με ακρίβεια τα ποσά που εισέπραττε το κύκλωμα.

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023».

Το κύκλωμα φαίνεται να είχε πολυπλόκαμη δράση και να λάμβανε προφυλάξεις για να μην αποκαλυφθεί. Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς, οι οποίοι συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ