Μ. Δημητρακόπουλος: Η τράπεζα του Παναμά διαψεύδει ότι έχει καταθέσεις εκατομμυρίων η Εύα Καϊλή και η οικογένειά της – Τι λέει το αίτημα Βουρλιώτη

"Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή", αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Δημητρακόπουλος: Η τράπεζα του Παναμά διαψεύδει ότι έχει καταθέσεις εκατομμυρίων η Εύα Καϊλή και η οικογένειά της – Τι λέει το αίτημα Βουρλιώτη EUROKINISSI

Εκκωφαντικά καταρρίπτονται, όπως σημειώνει ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι ισχυρισμοί περί δήθεν εμβασμάτων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, μετά και από τη δημόσια ανακοίνωση της τράπεζας BLADEX στον Παναμά.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Καταρρίπτονται τα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή σημειώνει πως η “Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή”.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, “κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή”.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι “η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων”, επομένως σύμφωνα με το δικηγόρο, αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

“Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Eurokinissi

Το αίτημα Βουρλιώτη

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε το dikastiko.gr, έγγραφο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος απέστειλε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα στον Παναμά.

Ειδικότερα, με το έγγραφο αίτημα ο κ. Βουρλιώτης ζητάει να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή – Τζιόρτζι.

Το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον επικεφαλής της Αρχής την Τρίτη στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο «Qatargate».

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Πρόκειται δηλαδή για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το “χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Χαράλαμπος Βουρλιώτης

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ