Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Με… κράνη κυκλοφορούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου – Τι καταγγέλλει η ΟΔΥΕ

Εκφράζει την πλήρη στήριξη στους υπαλλήλους του Κτηματολογίου. Ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με… κράνη κυκλοφορούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου – Τι καταγγέλλει η ΟΔΥΕ

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να είναι σε άθλια κατάσταση.

«Οι εργαζόμενοι φορούν κράνη μέσα στο κτίριο, προκειμένου να μην τραυματιστούν από την πτώση των σοβάδων (που συμβαίνει τακτικά), καθώς είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται μέσα στο κτήριο για να  ολοκληρώσουν μια απογραφή» τονίζει η ΟΔΥΕ. Με… κράνη στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου - Τι καταγγέλλει η ΟΔΥΕ

Κι ενώ – όπως αναφέρει – τα προβλήματα είναι γνωστά, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, εκτός από ανταλλαγή εγγραφή μεταξύ διαφόρων φορέων. Για το λόγο αυτό, καλεί να υπάρξει άμεση εξεύρεση λύσης για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Υ.Ε. εκφράζει την  συμπαράσταση και την πλήρη στήριξή του στον δίκαιο και όπως φαίνεται «μακροχρόνιο» αγώνα των συναδέλφων υπαλλήλων του Κτηματολογίου της Ρόδου, για να δοθεί επιτέλους λύση στο κτηριακό πρόβλημα της υπηρεσίας τους.

Θα ήταν ήπιος χαρακτηρισμός αν λέγαμε ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι τριτοκοσμικές. Και παρά τις άθλιες αυτές συνθήκες εδώ και έξι μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, εκτός από την ανταλλαγή  εγγράφων μεταξύ «αρμοδίων»-«αναρμοδίων» (;) και δυο πρόχειρα ικριώματα. Έτσι οι εργαζόμενοι φορούν κράνη μέσα στο κτίριο, προκειμένου να μην τραυματιστούν από την πτώση των σοβάδων (που συμβαίνει τακτικά), καθώς είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται μέσα στο κτήριο για να  ολοκληρώσουν μια απογραφή. Και παρά ταύτα, είναι αβέβαιη όχι μόνο η ημερομηνία αλλά και η προοπτική μεταστέγασης τους, αφού ακόμη δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με… κράνη στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου - Τι καταγγέλλει η ΟΔΥΕ

Καλούμε πρώτα και κύρια τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και  όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες (του Δήμου Ρόδου και της  Περιφέρειας Δωδεκανήσου), που εμπλέκονται στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας, να πράξουν ΑΜΕΣΑ τα αυτονόητα και να προστατεύσουν πρώτα και κύρια τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των προσερχόμενων πολιτών, αλλά και  για να σταματήσει η ταλαιπωρία όσων συναλλάσσονται καθημερινά με την υπηρεσία.

ΦΩΤΟ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ