Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Κόμματα με ηγέτες καταδικασμένους για κακουργήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές και δεν θα δικαιούνται χρηματοδότηση

"Η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται." ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Κόμματα με ηγέτες καταδικασμένους για κακουργήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές και δεν θα δικαιούνται χρηματοδότηση EUROKINISSI

Ηχηρό μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και προς όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού στέλνει με ανάρτησή του στο facebook o Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός με αφορμή την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της “Χρυσής Αυγής” να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα, αποσαφηνίζει πως “οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή”.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή

“Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας. Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.

Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ