Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Μύκονος: Έπιασαν… δουλειά οι μπουλντόζες – Νέες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών – ΒΙΝΤΕΟ

Οι μπουλντόζες άρχισαν τις κατεδαφίσεις από τις 06:45 το πρωί δεδομένου ότι προσέρχονται τουρίστες στο νησί των ανέμων και λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μύκονος: Έπιασαν… δουλειά οι μπουλντόζες – Νέες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών – ΒΙΝΤΕΟ astynomia.gr

Έπιασαν ξανά δουλειά οι μπουλντόζες νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προχωρώντας σε κατεδαφίσεις στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην παραλία Ψαρού, όπου ξεκίνησε η κατεδάφισε αυθαίρετων κατασκευών του πασίγνωστου beach bar «Nammos».

Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είχε εντοπίσει σημαντικές αυθαιρεσίες και το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης είχε εκδοθεί από τις 19 Απριλίου. Το κατάστημα μάλιστα έχει σφραγιστεί από τις 10 Μαΐου. Είχαν προηγηθεί στις 20 Μαΐου και άλλες κατεδαφίσεις.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως αρμόδια για κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς, από την κατεδάφιση εξαιρέθηκαν προς το παρόν τα δύο βασικά κτήρια 520 τμ και 39 τμ παρόλο που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει παρανομίες καθώς δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πάντως είχαν προσφύγει στο εφετείο ζητώντας αναστολή κατεδάφισης προκειμένου να λειτουργήσουν τουλάχιστον κατά τη θερινή σεζόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι ξεκίνησε η κατεδάφιση.

Σημειώνεται ότι δεν γκρεμίζεται το σύνολο του beach bar αλλά κάποιες αυθαίρετες προσθήκες και τμήματά του που δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες των Επιθεωρητών και για άλλες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες εκκρεμούν διευκρινίσεις.

Κατεδαφίσεις στη Μύκονο

Οι μπουλντόζες άρχισαν τις κατεδαφίσεις από τις 06:45 το πρωί στο Nammos δεδομένου ότι προσέρχονται τουρίστες στο νησί των Ανέμων και λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Πολλοί κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν ότι οι εργασίες αυτές ίσως θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν καθώς η εικόνα αυτή δεν δίνει καλή εικόνα για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, την έναρξη για την επιχείρηση “νόμος και τάξη” στη Μύκονο σήμανε η κατεδάφιση στις 18 Μαΐου ενός αυθαίρετου κτίσματος πάνω στην παραλία της Μυρσίνης και με τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου να επιβλέπει την όλη διαδικασία και να διαμηνύει πως «ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ