Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ν.Ανδρουλάκης για την μη απάντηση της ΕΥΠ: “Περιμένω επίσημη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ – Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά” – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2024 σε μια ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν.Ανδρουλάκης για την μη απάντηση της ΕΥΠ: “Περιμένω επίσημη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ – Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά” – ΒΙΝΤΕΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Την απάντηση της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ για τους λόγους της επισύνδεσης του κινητού του σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης,  λέγοντας χαρακτηριστικά, «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2024 σε μια ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη».

Ενώ ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά μετά την επίσημη απάντηση της ΑΔΑΕ για το ζήτημα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2024 σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη και μάλιστα την ανώτατη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΥΠ να μην τον ενημερώσει, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας μάλιστα πως «είναι ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και μία ακόμη μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να βγάζει αντισυνταγματικό το νόμο της ΝΔ, να μιλάει για νόμιμη ενημέρωση για την αιτιολογία και οι μυστικές υπηρεσίες να λένε ότι δεν συμμορφωνόμαστε στις αποφάσεις του ΣτΕτο θεωρώ αδιανόητο! Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω νομικά, διότι αν κάποιος φανταστεί μια τέτοια απάντηση θα έχει νομικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η απάντηση της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ

Στην ΑΔΑΕ βρίσκεται η απάντηση της ΕΥΠ εδώ και μερικά 24ωρα αναφορικά με τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της kathimerini.gr η ΕΥΠ δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρέπεμψε την ολομέλεια της ΑΔΑΕ σε πληροφορίες που υπάρχουν αποτυπωμένες στη διάταξη άρσης απορρήτου στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή, αναφέρει ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η ΕΥΠ δεν παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις, διατυπώνοντας την άποψη ότι η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερωθεί για περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε μεταξύ άλλων σε κίνδυνο τις σχέσεις της ΕΥΠ με ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας της, μάλιστα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, να επικαλείται και να παραπέμπει την ΑΔΑΕ σε παλαιότερες επιστολές προς την ΕΥΠ, που υπογράφει ο ίδιος ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ