Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Νέα επιστολή Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: “Συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω – Υπό την δική σας κρίση το αίτημα” – ΒΙΝΤΕΟ

Διευκρινίσεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων, όπως λέει, δίνει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής, που πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση. Η νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα επιστολή Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: “Συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω – Υπό την δική σας κρίση το αίτημα” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Με μία νέα διευκρινιστική επιστολή επανέρχεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πέμπτης που οδήγησε στην αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμμο η επιστολή εστάλη «προς αποκατάσταση της αληθείας και προς διάλυση των τυχόν δημιουργηθεισών παρεξηγήσεων». Σε αυτήν αναφέρει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε πως το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου.

πρόεδρος ΑΔΑΕ

eurokinissi

Ωστόσο, διευκρινίζει πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Και προσθέτει: «Το επίμαχο αίτημα τέθηκε, αυτονοήτως, υπό την τελική δική σας κρίση. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημά μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ως προς την μη εξειδίκευση των θεμάτων για τα οποία ζητούσε να συνεδριάσει η Επιτροπή και να την ενημερώσει, ο κ. Ράμμος ανέφερε πως «το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θέματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας, οφείλεται στην μέριμνα μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά την γνώμη πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής, συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ενημέρωση που θέλει να παράσχει σχετίζεται με «αποτελέσματα ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επι των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν θα φιμώσει την ΑΔΑΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται σε δημοσίευμα σχετικά με τις έρευνες της ΑΔΑΕ για τουλάχιστον 20 πρόσωπα που παρακολουθούνταν και σημειώνει πως «το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Eurokinissi

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου λέει:

«Μία μέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικούς και δημοσιογράφους, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σκοτεινό και βαθιά αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το insidestory.gr η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που «μολύνθηκαν» με το κακόβουλο λογισμικό Predator και παρακολουθούνταν από το παρακρατικό κέντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα. Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει, όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί. Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ. Η αλήθεια του καθεστώτος του θα αποκαλυφθεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ