Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Οι δικηγόροι μιλούν με… νότες: Η νέα εκδήλωση της χορωδίας του ΔΣΑ στo Καστελλόριζο

Μετά από τρία χρόνια γύρισαν στον… τόπο του εγκλήματος και έδωσαν συναυλία για την 80η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελλόριζου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι μιλούν με… νότες: Η νέα εκδήλωση της χορωδίας του ΔΣΑ στo Καστελλόριζο dsa.gr

Συνεχίζεται το πολιτιστικό και κοινωνικό ταξίδι για τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος (ΔΣΑ), με τελευταίο σταθμό το Καστελλόριζο. Κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Μεγίστης βρέθηκε στο Καστελλόριζο στις 15-17 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της 80ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού και έδωσε συναυλία στον χώρο του Ηρώου, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της Δημήτρη Καρούζου. Η λαμπρή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Μεγίστης και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η χορωδία του ΔΣΑ βρέθηκε σε γνώριμα μέρη καθώς είχε ξαναβρεθεί στο Καστελλόριζο τον Σεπτέμβριο του 2020, στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις».

Είχε προηγηθεί στα τέλη Αυγούστου η συμμετοχή της χορωδίας του ΔΣΑ στην Ίμβρο ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Χορωδία ΔΣΑ στo Καστελλόριζο: “Μας φέρατε φως!” είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Λίγες μέρες νωρίτερα όπως έγραψε το dikastiko.gr, η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετείχε στις εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια 2023» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου με την πρόνοια του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.

Υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Δημήτρη Καρούζου και συνοδευόμενη από την ορχήστρα της, η Χορωδία ΔΣΑ έδωσε συναυλία ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον τόπο καταγωγής του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου, και ο Παναγιώτατος εκφώνησε την παρακάτω, ιδιαίτερα τιμητική για τη Χορωδία ΔΣΑ, ομιλία, στο τέλος της εκδήλωσης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης:

Χορωδία ΔΣΑ στo Καστελλόριζο

dsa.gr

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, ήμασταν και χθες μαζί. Χαιρόμαστε διότι οι φίλοι δικηγόροι των Αθηνών, πέραν των καθαρώς επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχολούνται και με τη μουσική και την τέχνη, με πνευματικότερα πράγματα. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Τα νομικά, η δικηγορική, είναι το επάγγελμά σας. Η μουσική είναι ο εθελοντισμός σας. Όταν  ήμουν φοιτητής στη Ρώμη, εξεδόθη ένα βιβλίο από έναν καθολικό ιερωμένο εξ Αμερικής, το οποίον είχε τίτλο “Ex Oriente lux, ex Occidente lex”, δηλαδή εξ Ανατολών το φως και εκ Δυσμών ο νόμος, lex. Εσείς συνδυάζετε και τα δύο. Επειδή όμως είστε άνθρωποι της Ανατολής, εκπέμπετε φως. Χθες μας τραγούδησαν οι φίλοι μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, μας τραγούδησαν την Ανατολή, το μεγαλείο της Ανατολής, και είπαν, δηλαδή λένε τα λόγια του τραγουδιού, “Ανατολή, Ανατολή, είμαστε δική σου φυλή”. Όλοι μαζί απόψε είμαστε Ανατολή, και εσείς με την τέχνη σας, με τη μουσική σας, με την αγάπη με την οποία ήρθατε στο μικρό νησί μας, μας φέρατε φως, μας φέρατε αδελφοσύνη, μας φέρατε καλοσύνη, και όλα αυτά λάμπουν στα πρόσωπά σας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ