Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν συνέχιση της αποχής έως τις 8 Δεκεμβρίου

Αύριο θα συνεδριάσει και η Ολομέλεια και αναμένεται να αποφασίσει παράταση της πανελλαδικής αποχής έως την ίδια ημερομηνία. Στις 8 Δεκεμβρίου πιθανότατα θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν συνέχιση της αποχής έως τις 8 Δεκεμβρίου EUROKINISSI

Εμμένουν οι δικηγόροι στις αντιδράσεις τους στο φορολογικό νομοσχέδιο, με συνέχιση της καθολικής αποχής από τον ΔΣΑ και μάλιστα με αυστηροποίηση όσον αφορά τη συμμετοχή σε κακουργηματικές δίκες.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023 όπου και δόθηκε το «πράσινο φως» για συνέχιση καθολικής αποχής από όλες τις δίκες μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 θα συνεδριάσει και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος όπου και αναμένεται να αποφασιστεί η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως τις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που πιθανολογείται πως θα τεθεί προς ψήφιση το νέο φορολογικό.

Συνέχιση καθολικής αποχής από τον ΔΣΑ: Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣΑ προβλέπεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τα κακουργήματα, όπου ορίζεται πως «ως προς τα κακουργήματα για τις δίκες που έχουν προσδιορισθεί να γίνουν από τις 4.12 έως και 8.12.2023, άδειες θα χορηγούνται στην περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί τα δεκαεπτά (17) έτη στον α΄ βαθμό και τα δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό από τον φερόμενο χρόνο τέλεσης».

Επίσης διευκρινίζεται ότι δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα του Κτηματολογίου και των Αλλοδαπών.

Κατά τα λοιπά ισχύει το πλαίσιο αποχής που είχε οριστεί και με την προηγούμενη απόφαση, δηλαδή:

Συνέχιση καθολικής αποχής από τον ΔΣΑ

Eurokinissi

1) Καθολική αποχή από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),

β) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,

γ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ),

δ) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ