Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Οι νέες δοκιμασίες για τους βοηθούς δικαστών: Ανακοινώθηκαν από το ΣτΕ τα αποτελέσματα του 1ου σταδίου του διαγωνισμού

Πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα επόμενα στάδια. Στις 8 Ιουλίου αρχίζουν οι γραπτές εξετάσεις του 2ου σταδίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι νέες δοκιμασίες για τους βοηθούς δικαστών: Ανακοινώθηκαν από το ΣτΕ τα αποτελέσματα του 1ου σταδίου του διαγωνισμού EUROKINISSI

Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο θα επιλέξει τους νέους βοηθούς δικαστών. Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού είχαν δηλώσει συμμετοχή 450 υποψήφιοι δικαστικοί υπάλληλοι για τον κλάδο ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου όπως ονομάζεται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, 34 άτομα εντάσσονται στους πίνακες μη επιτυχόντων, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν στα επόμενα στάδια και θα κληθούν από τις 8 Ιουλίου να διεκδικήσουν μία θέση βοηθού δικαστή.

Συμβούλιο της Επικρατείας

EUROKINISSI

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣτΕ οι γραπτές εξετάσεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα διεξαχθούν στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2023. Συγκεκριμένα:

* Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Πρώτη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

* Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στην Αγγλική γλώσσα.

* Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Δεύτερη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

* Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γαλλική γλώσσα.

* Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 10.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα.

Ως αντικείμενο του δικαιοδοτικού κλάδου προς εξέταση ορίζεται: α. Συνταγματικό Δίκαιο, β. Γενικό Διοικητικό Δίκαιο και γ. Διοικητική Δικονομία. Η εξέταση αφορά θεωρία και νομολογία μόνον επί των αντικειμένων αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣτΕ, με εξαίρεση τη γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα καθώς και τις προφορικές εξετάσεις του τρίτου σταδίου, που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάστημα του Συμβουλίου της Επικράτειας (Αρσάκειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 47-49), όλες οι λοιπές εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Σύνθεση Δικαστηρίων στα Δωδεκάνησα

Freepik

Οι οδηγίες για το διαγωνισμό για βοηθούς δικαστών

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους κώδικες ούτε οποιοδήποτε άλλο βοήθημα (π.χ. νομοθετήματα) ή σημειώσεις. Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι τρεις (3) ώρες. Μετά την πάροδο μίας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων.

Η προσέλευση των υποψηφίων το πρωί θα πραγματοποιηθεί από τις 07.30 έως τις 08.30. Υποψήφιος, ο οποίος θα προσέρχεται μετά τις 08.30, δεν θα γίνεται δεκτός για να συμμετάσχει στις εξετάσεις. Η προσέλευση των υποψηφίων το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από τις 14.30 έως τις 15.30. Υποψήφιος, ο οποίος θα προσέρχεται μετά τις 15.30, δεν θα γίνεται δεκτός για να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ, τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ακολούθως, οδηγούνται στις αίθουσες των εξετάσεων ανάλογα με το επώνυμό τους.

Οι υποψήφιοι, εισερχόμενοι στις αίθουσες των εξετάσεων ανευρίσκουν το έδρανο, στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό τους και κάθονται σε αυτό. Επακολουθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων από τους επιτηρητές.

Απαγορεύεται στους υποψηφίους, με ποινή αποκλεισμού από την εξέταση, να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή οποιεσδήποτε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και οποιονδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λπ.) καθώς και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα παραδίδονται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στους επιτηρητές. Κάθε υποψήφιος υποχρεούται να αναγράψει σε κάθε μία από αυτές το ονοματεπώνυμό του.

Όλες οι κόλλες αναφοράς φέρουν σφραγίδα

Οι επιτηρητές διανέμουν στους υποψηφίους τις κόλλες αναφοράς, οι οποίες στην πρώτη σελίδα στο επάνω δεξιό μέρος φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και μονογραφή του γραμματέα της Επιτροπής ή του νόμιμου αναπληρωτή του. Με την παράδοση του γραπτού από τον υποψήφιο σε επιτηρητή, ο τελευταίος θέτει τη μονογραφή του στο τέλος του κειμένου του γραπτού και, στη συνέχεια, κλείνει το αυτοκόλλητο με τα στοιχεία που έχει αναγράψει ο υποψήφιος, ο οποίος αμέσως μετά υπογράφει σε ειδική κατάσταση ότι παρέδωσε το γραπτό του.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο στυλό διαρκείας μπλε χρώματος. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού στυλό ή διορθωτικής ταινίας ή διορθωτικού υγρού ή γομολάστιχας. Επιτρέπεται μόνο η διαγραφή λέξεων ή φράσεων ή προτάσεων. Οι υποψήφιοι, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται μόνον οι ίδιοι με τα οχήματά τους εντός των εγκαταστάσεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και να παρκάρουν σε χώρους που θα τους υποδεικνύονται.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να προμηθεύονται από τα υποδεικνυόμενα σε αυτούς κυλικεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων νερό, χυμό ή καφέ μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης και να εισέρχονται με αυτά στις αίθουσες των εξετάσεων. Πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας γίνεται εκφώνηση του καταλόγου των υποψηφίων ανά αίθουσα εξετάσεων. Οι υποψήφιοι τόσο κατά την πρωινή όσο και κατά την απογευματινή εξέταση μετά την αποχώρησή τους από την αίθουσα εξετάσεων εξέρχονται αμέσως από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σύμφωνα με σχετική οδηγία της Διοίκησης της Σχολής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ