Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Χ. Κονδύλης: “Ενίσχυση των αδυνάτων και των νέων γονέων”

Το dikastiko.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψήφιους προέδρους του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας ενόψει των εκλογών στις 28/29 Νοεμβρίου. Ο Χάρης Κονδύλης απαντά live στα ερωτήματα του Γιάννη Κούσουλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Χ. Κονδύλης: “Ενίσχυση των αδυνάτων και των νέων γονέων”

του Γιάννη Κούσουλα

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και το dikastiko.gr φιλοξενεί τους υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΑ με στόχο να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων τους.

Μιλώντας στο dikastiko.gr, ο Χάρης Κονδύλης είπε ότι η παράταξή του διεκδικεί την αναβάθμιση του επαγγέλματος και την ένταξή του στη νέα ψηφιακή εποχή. «Να θυμηθούμε πραγματικά τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε να γίνουμε δικηγόροι, γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να αλλάξουμε τον σύλλογό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κονδύλης τόνισε ότι «πρέπει να ψηφίσουμε όλοι και να αυξηθεί η συμμετοχή» γιατί όπως εξήγησε «αυτό είναι προς όφελος όλων των συναδέλφων και του συλλόγου».

Νίκος Αντωνιάδης

Σε αυτό το σημείο εξήγησε τις προτάσεις του συνδυασμού του αναφορικά με τους νέους δικηγόρους. Έκανε λόγο για μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους δικηγόρους.

Ο ίδιος τόνισε ότι η βασική προτεραιότητα του συνδυασμού είναι η αναβάθμιση του κύρους του δικηγόρου. Επιπλέον μίλησε για ενίσχυση των αδυνάτων, αλλά και των νέων γονέων.

«Εμείς διεκδικούμε έναν άλλο σύλλογο, ένα σύλλογο εκσυγχρονισμένο, παρεμβατικό και διεκδικητικό με συγκεκριμένες προτάσεις. Ο σύλλογος θα πρέπει να είναι θεσμικός. (…) θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που έχουμε και είναι τα μέλη μας», είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης Κονδύλης.

Επίσης σημείωσε ότι ο ΔΣΑ θα πρέπει να προτείνει στην εκάστοτε κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις και νομοσχέδια είτε αυτό έχει να κάνει με την αναμόρφωση των κωδίκων και της νομοθεσίας. «Όχι εφόσον καταθέσει κάποιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αλλά πρωτίστως εμείς να έχουμε προτάσεις από συγκεκριμένες επιτροπές του συλλόγου μας», ανέφερε.

Είπε τέλος ότι ο σύλλογος θα πρέπει να έχει δική του πρόταση και σε επίπεδο φορολογικό και ασφαλιστικό.

Εκλογές ΔΣΑ – Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο dikastiko.gr ο Χάρης Κονδύλης:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ