Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ: Νέα δυνατότητα διευκόλυνσης πληρωμής σε δόσεις και εγγραφής νέων μελών

Παραμένουν οι ίδιοι όροι ασφάλισης. Για τους πρωτοασφαλιζόμενους υπάρχει εξάμηνη περίοδος αναμονής για την κάλυψη προϋπαρχουσών παθήσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ: Νέα δυνατότητα διευκόλυνσης πληρωμής σε δόσεις και εγγραφής νέων μελών eurokinissi

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα ασφάλιστρα για το Ομαδικό Ασφαλιστήριο των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με την ασφαλιστική Εταιρία “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.” για τη χρονική περίοδο 01/08/2022 – 31/07/2023.

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ

EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, παρά το επιβαρυμένο αποτέλεσμα του Δείκτη Ζημιών της τρέχουσας χρήσης, τα ασφάλιστρα του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου των μελών του Δ.Σ.Α. με την ασφαλιστική Εταιρία “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.” ορίζονται ως εξής:

ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ

Μέχρι 40 ετών 410 €

40 ετών και πάνω 481 €

ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Σύζυγος (μέχρι 40 ετών) 410 €

Σύζυγος (40 ετών και πάνω) 481 €

Τέκνο (από 30 ημερών μέχρι 16 ετών) 238 €

Τέκνο (από 16 μέχρι 30 ετών) 410 €

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ

freepik

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ: Πληρωμή σε δόσεις

Επιπλέον, με σκοπό την διευκόλυνση των ασφαλισμένων, παρέχεται πλέον η δυνατότητα καταβολής των ασφαλίστρων έως 12 μηνιαίες δόσεις με χρέωση πιστωτικής κάρτας και οποιασδήποτε Τράπεζας έχει στην κατοχή του ο ενδιαφερόμενος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του ασφαλιστηρίου κατά το προσεχές ασφαλιστικό έτος είναι η ασφάλιση κατ’ ελάχιστον 850 μελών.

Σχετικώς με τη διαδικασία ασφάλισης, ο ΔΣΑ επισημαίνει:

– Τα υφιστάμενα μέλη του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου θα λάβουν άμεσα την ειδοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων, και θα πρέπει (εφόσον επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους) να καταβάλουν τα αναλογούντα ασφάλιστρα το αργότερο έως την 01/08/2022, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της ασφάλισής τους χωρίς περίοδο αναμονής έξι (6) μηνών (για την κάλυψη προϋπαρχουσών παθήσεων).

– Τα μέλη του Συλλόγου (πρωτοασφαλιζόμενα), τα οποία επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ασφάλισης για τους ίδιους και τα εξαρτώμενα μέλη τους, μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο https://europaikipisti-promo.gr/dsa-application/ στον οποίο έχουν τη δυνατότητα να δουν αναλυτικά τις παροχές του Προγράμματος Ασφάλισης και τα αναλογούντα ασφάλιστρα.

Για τους πρωτοασφαλιζόμενους υπάρχει εξάμηνη περίοδος αναμονής για την κάλυψη προϋπαρχουσών παθήσεων, διάστημα στο οποίο δεν θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί έξοδα περίθαλψης για τη συγκεκριμένη πάθηση. Μετά την περίοδο αναμονής καλύπτονται κανονικά τα έξοδα και για τις προϋπάρχουσες παθήσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ