Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Ντογιάκου: Ζητά εξέταση αναίρεσης του βουλεύματος για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέλει να εξετάσει τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποφυλάκισή του, παρά τις ασέλγειες σε βάρος 36 ανηλίκων και να διαπιστώσει εάν υπήρξαν τυχόν παραλείψεις στην αιτιολόγηση των δικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Ντογιάκου: Ζητά εξέταση αναίρεσης του βουλεύματος για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου Unsplash

Το ενδεχόμενο αναίρεσης του βουλεύματος που έδειξε στο παιδεραστή του Ρεθύμνου την έξοδο από τη φυλακή θα εξεταστεί από την εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα το οποίο έκρινε υπέρ της αποφυλάκισής του με όρους έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού για ασέλγειες σε βάρος 36 ανηλίκων, ώστε να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του.

Σημειώνεται πως αν διαπιστωθούν παραλείψεις στην αιτιολόγηση των δικαστών η υπόθεση θα οδηγηθεί σε αναίρεση και θα κριθεί εξ νέου η παραμονή του στη φυλακή.

Δυστύχημα στο Άδενδρο

EUROKINISSI

Οι όροι αποφυλάκισης για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, αποφυλακίστηκε υπό όρους, από τις φυλακές της Τρίπολης, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο προπονητής που καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε 36 ανήλικους.

12,5 χρόνια μετά την σύλληψή του, τρία χρόνια μετά την πρώτη αποφυλάκισή του, η οποία δεν κράτησε παρά λίγες μέρες μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο παιδεραστής προπονητής αποφυλακίστηκε μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, οι όροι της αποφυλάκισης είναι οι εξής: Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).

Παιδεραστής του Ρεθύμνου: Τα 401 συγχωνεύτηκαν σε 220, έγιναν 20, αποφυλακίζεται στα 12

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20.

Ο προπονητής καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές.

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης και εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ