Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Παρέμβαση Πλιώτα: Αναβαθμίζει την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – Ο ρόλος των εφετών

Τι προβλέπει έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών να εποπτεύσει την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Πλιώτα: Αναβαθμίζει την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – Ο ρόλος των εφετών eurokinissi

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση για να αναβαθμίσει την έρευνα ώστε να αποδώσει άμεσα καρπούς, σχετικά με την καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία βιάστηκε ανήμερα πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της πόλης, κάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί να εποπτεύσει την έρευνα ο ίδιος , σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ:

..Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη”. Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη

Σοβαρή υπόθεση

Εν προκειμένω η έρευνα διεξάγεται ήδη για να εντοπιστεί η ευρύτητα της υπόθεσης μετά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, και ο ανωτατος εισαγγελικός λειτουργός προσκομίζει σχετικά δημοσιεύματα στο εγγραφό του με αναφορές στις καταγγελίες της 34ρονης. Ζητεί ουσιαστικά δηλαδή να περιβληθεί η υπόθεση με το κύρος ανώτερης εισαγγελικής αρχής στις έρευνες, ανακριτικές και προανακριτικές, για να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της αλλά και της σοβαρότητας της. Μάλιστα ζητεί και ενημέρωση επ΄αυτών.

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Αναγνωρίστηκε και δεύτερο πρόσωπο ως εμπλεκόμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η καταγγέλλουσα αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο από τους εμπλεκομένους κατά την κύρια ανάκριση. Σημειώνεται ότι προανακριτικά είχε αναγνωρίσει μόνο έναν. Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη

Όπως κατέθεσε πάντως η ίδια, ήταν η τέταρτη φορά που συμμετείχε σε ανάλογο πάρτι. Από την ανακρίτρια αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα.

Η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον εις βάρος της βιασμό. Κατόπιν αυτού ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ