Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Πέμπτη και Παρασκευή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων Αττικής και Κρήτης – Τι θα γίνει στις υπόλοιπες περιοχές

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως τα δικαστήρια θα είναι κλειστά στις δυο Περιφέρειες και το επόμενο διήμερο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέμπτη και Παρασκευή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων Αττικής και Κρήτης – Τι θα γίνει στις υπόλοιπες περιοχές dikastiko.gr

Κλειστά δικαστήρια: Κατά δυο μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή , παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας (με εξαιρέσεις δικών) των δικαστηρίων της Αττικής και της Κρήτης σύμφωνα με ανακοίνωση πριν από λίγα λεπτά του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεδομένου ότι τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί, έχουν μεν υποχωρήσει αλλά δεν έχουν επιλυθεί πλήρως. Έτσι, τις επόμενες δυο ημέρες θα υπάρχει τελικά αναστολή σε Αττική και Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αποφασίσουν οι κατά τόπους διοικήσεις των δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr κατ΄εξαίρεση σε Αττική και Κρήτη:

-Θα συζητούνται προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδιακος θα αναβάλλεται)

-Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου

Κλειστά δικαστήρια

dikastiko.gr

-Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται

-Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

-Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 και στα Αυτόφωρα στις 12. θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων (από τις 11 το πρωϊ)

-Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που υπάρχουν προβλήματα θα αποφασίζουν οι διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Επί της ουσίας όμως τα μόνα ακροατήρια που λειτούργησαν ήταν τα αυτόφωρα.

Κλειστά δικαστήρια

dikastiko.gr

Κλειστά δικαστήρια: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση για την παράταση του μέτρου αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων εξέδωσε και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Παρατείνεται και για την 27η.01.2022 και την 28η.01.2022 το μέτρο της αναστολής των εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης, με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, εξαιτίας της κήρυξής τους σε κατάσταση έκτακτης κινητοποίησης από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την λειτουργία τους θα αποφασίσουν οι αρμόδιες διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών».

Οι ανακοινώσεις Οικονόμου

Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.
  3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ