Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων μιλάει για “μυστική συνάντηση του προεδρείου της ΕνΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης”

Σε ανακοίνωσή της περιγράφει πως προ της επίσημης συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έγινε άλλη “μυστική” συνάντηση και ζητήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης να μην τεθεί το θέμα της επαναφοράς των δώρων “διότι θα ανοίξει θέμα συνολικά για το δημόσιο” και προφανώς δεν μπορεί -δημοσιονομικά- να ανταποκριθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων μιλάει για “μυστική συνάντηση του προεδρείου της ΕνΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης” Eurokinissi

Θέμα μυστικής συνάντησης μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων και του Υπουργού Δικαιοσύνης, πριν την επίσημη, παρουσία του πρωθυπουργού στο Ω, θέτει η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, στη “μυστική” συνάντηση φέρεται να ζητήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης να μην τεθεί το θέμα της επαναφοράς των δώρων, “διότι θα ανοίξει θέμα συνολικά για το δημόσιο” και προφανώς δεν μπορεί -δημοσιονομικά- να ανταποκριθεί.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διεκδίκηση των δώρων, ενώ ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι βλέπει θετικά τα αιτήματα των δικαστών για αύξηση των καθηλωμένων, στα επίπεδα του 1997 επιδομάτων τους.

ΕνΔΕ

(ende/freepik)

Τι αναφέρει η μειοψηφία του ΔΣ

Στην ανακοίνωση των μελών της μειοψηφίας αναφέρεται:

Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει ότι η στάση του προεδρείου της Ένωσης, ήταν το λιγότερο ύποπτη όσον αφορά στο αίτημα διεκδίκησης των δώρων εορτών. Όμως η πραγματικότητα μάλλον υπερβαίνει τις προβλέψεις μας. Χθες σε δημόσια συνομιλία μεταξύ μέλους της διαδικτυακής ομάδα ΤΑΛΩΣ και του μέλους του προεδρείου της Ένωσης κ. Φούκα, ο τελευταίος παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι σε χρόνο που προηγήθηκε της κοινής συνάντησης όλων των δικαστικών Ενώσεων με τον πρωθυπουργό, έλαβε χώρα άγνωστη συνάντηση μελών του προεδρείου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους υπέδειξε να μην εγείρουν το ζήτημα των δώρων εορτών, γιατί έτσι θα κινητοποιηθεί όλο το Δημόσιο. Έσπευσε βέβαια να διαγράψει άμεσα το μήνυμά του, όταν κατάλαβε το μέγεθος της αποκάλυψης, ήταν όμως αργά. Στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του μέλους του Δ.Σ. Παντελή Μποροδήμου, όσο και άλλης συναδέλφου, μέλους της διαδικτυακής ομάδας, που είδε την ανάρτηση και τη διαγραφή, αρνήθηκε να δώσει οιαδήποτε απάντηση για το πότε, με ποια σύνθεση και με ποια ατζέντα έλαβε χώρα συζήτηση του προεδρείου με το υπουργείο για τα δώρα και πώς αυτή οδήγησε στο να προτείνει τη μη διεκδίκησή τους.

Η μυστική διπλωματία είναι μαχαίρι δίκοπο για τους άτεχνους μύστες της. Ήταν άραγε σε γνώση των υπόλοιπων δικαστικών Ενώσεων μια τέτοια συνάντηση; Η κ. Στενιώτη οφείλει να λάβει δημόσια θέση για το περιεχόμενό της και να ενημερώσει επίσημα το ΔΣ και τα μέλη της Ένωσης. Να μας εξηγήσει για ποιόν λόγο απέκρυψε αυτήν την συνάντηση στην προχθεσινή ΓΣ. Αντιλαμβάνεται και η ίδια ότι το αίτημά μας έχει βάσιμες πιθανότητες ευδοκίμησης και για τον λόγο αυτό το αντιμάχεται ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει κάνει με τον υπουργό. Όσο καθυστερεί να τοποθετηθεί τόσο πιο αποκαλυπτική θα γίνεται η σιωπή και τόσο πιο υπονομευτική για τη δίκαιη διεκδίκηση των δώρων, που είναι πλέον απόφαση του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου. Το προεδρείο της Ένωσης οφείλει να αξιοποιήσει τη δυναμική που έδωσε στο αίτημα η απόφαση της Γ.Σ. και όχι να κόπτεται για το επικοινωνιακό αντίκρυσμα που έχει το θέμα για την κυβέρνηση. Ήδη διαφάνηκε και στην χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, που αποφάσισε να συστρατευθεί με την Ένωσή μας στη διεκδίκησή των δώρων, ότι το θέμα τίθεται γενικά και επιτακτικά. Το αίτημα για επαναφορά των Δώρων στον δημόσιο τομέα είναι δικαιωμένο στην συνείδηση των πολιτών. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργούνται υποψίες συναλλαγής σε βάρος του Δικαστικού Σώματος.

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ – Εφέτη,

Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη,

Παντελή Μποροδήμου, Πρωτοδίκη,

Μιχάλη Τσέφα, Προέδρου Πρωτοδικών,

Ιωάννη Ασπρογέρακα, Προέδρου Πρωτοδικών,

Ευθαλίας Κώστα, Ειρηνοδίκη

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ