Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

«Πράσινο φως» και από το Πρωτοδικείο Αθηνών για κατάθεση δικογράφων με φυσική παρουσία

Μετά από αντιδράσεις και διαδοχικές συναντήσεις που είχε η διοίκηση του Δ.Σ. του ΔΣΑ, υπό τον πρόεδρο Δ. Βερβεσό, με στελέχη της διοίκησης του Πρωτοδικείου υπήρξε λύση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πράσινο φως» και από το Πρωτοδικείο Αθηνών για κατάθεση δικογράφων με φυσική παρουσία

Με απόφαση του το Τριμελές Συμβούλιο της Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών ορίζει πως έως τις 26 Απριλίου θα είναι δυνατή η κατάθεση δικογράφων με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ η απόφαση ορίζει πως «επιτρέπεται πλέον σε όλες τις διαδικασίες η κατάθεση δικογράφων με φυσική παρουσία, ήτοι και όπου προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης (και όχι μόνον στις περιπτώσεις προθεσμιών, παραγραφών, ή νομικής βοήθειας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα). Κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέτει μέχρι δυο δικόγραφα , με βάση τον λήγοντα αριθμό του γραμματίου προείσπραξης».

Όπως υπενθυμίζεται στο κτίριο 2 λειτουργεί η Υπηρεσία «ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΔΣΑ» για την παραλαβή και κατάθεση δικογράφων για όποια/ο συνάδελφο επιθυμεί να εξυπηρετηθεί μέσω αυτής.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων και επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου περιέγραφαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είχε δημοσιεύσει και το dikastiko.gr.

Τα εμπόδια για την κατάθεση δικογράφων με φυσική παρουσία που είχαν καταγραφεί κυρίως στο Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναφορικά με τη κατάθεση δικογράφων, εξέδωσε σε συνεννόηση με την Σύμβουλο-ταμία του ΔΣΑ Μαρινέττα Γούναρη -Χατζησαράντου, νέα πράξη της Προϊσταμένης Τριμελούς Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου.

Σε αυτήν αναφέρεται πως «στις διαδικασίες που είναι δυνατή η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου (Νέα Τακτική, Εργατικά, Αμοιβές, Μισθώσεις, Αυτοκίνητα) τηρείται αποκλειστικά ο τρόπος αυτός κατάθεσης. Στις περιπτώσεις, που δεν είναι δυνατή για οποιονδήποτε λόγο η ηλεκτρονική κατάθεση, η κατάθεση δικογράφων γίνεται με φυσική παρουσία και μέγιστο αριθμό δύο (2) δικόγραφα ανά δικηγόρο με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού μητρώου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου». δικογραφίες

Ακολούθησαν δύο συναντήσεις της διοίκησης του Δ.Σ. του ΔΣΑ με τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μετά την τελευταία συνάντηση την περασμένη Παρασκευή, εκδόθηκε η νέα πράξη της Τριμελούς Διοικήσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών που καθορίζει τη λειτουργία του από 19/4/2021 έως 26/4/2021.

Όπως είχε επισημανθεί, επίσης, το αντίστοιχο θέμα με το Ειρηνοδικείο Πειραιά είχε λυθεί, ενώ στο Πρωτοδικείο Πειραιά, δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ