Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Πρόταση κάθειρξης 12 ετών για κάθε βιασμό στον Δημήτρη Λιγνάδη: Κανένα ελαφρυντικό – Τι λέει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκτή η εισαγγελική πρόταση για μη αναγνώριση ελαφρυντικών στον ηθοποιό- σκηνοθέτη που κρίθηκε ένοχος για 2 από τις 4 υποθέσεις βιασμών που κατηγορείται. Αναμένεται η έκδοση της ποινής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόταση κάθειρξης 12 ετών για κάθε βιασμό στον Δημήτρη Λιγνάδη: Κανένα ελαφρυντικό – Τι λέει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λίγο νωρίτερα είχε απορρίψει τις ελαφρυντικές περιστάσεις του πρότερου σύννομου βίου ομόφωνα και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία (5-2).

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Κούντρια να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης

eurokinissi

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» σημείωσε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η απόφαση ενοχής

Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ηθοποιός- σκηνοθέτης είχε κριθεί νωρίτερα ένοχος κατά πλειοψηφία για τις δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος λόγω αμφιβολιών για άλλες δυο υποθέσεις.

Σε λυγμούς ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι τρεις καταγγέλλοντες που ήταν από την έναρξη της διαδικασίας παρόντες στο Δικαστήριο.

Στο πλευρό του ηθοποιού- σκηνοθέτη είχαν βρεθεί ο αδελφός του Γιάννης Λιγνάδης και η αδελφική του φίλη Ελένη Κούρκουλα, οι οποίοι υποδέχθηκαν σε βαρύ κλίμα την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση της απόφασης παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεαρχης Πολιτισμού Σια Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Ειδικότερα, o προφυλακισμένος σκηνοθέτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον πρώτο μηνυτή Α. Αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε και για την δεύτερη καταγγελία βιασμού που είχε γίνει σε βάρος του από τον Δ.Μ. . Πρόκειται για τον άνδρα που δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο να υποστηρίξει την καταγγελία του σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, αν και η έδρα είχε διατάξει τη βίαια προσαγωγή του.

Δημήτρης Λιγνάδης

eurokinissi

Δημήτρης Λιγνάδης: Η αρχική εισαγγελική πρόταση

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης, ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» περιέγραψε στην εισαγγελική πρότασή του για την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη ο κ. Κούντριας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, υποστήριξε πως «κοινός παρανομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής. Κοινό χαρακτηρισμό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός άφησε αιχμές για την υπεραστική γραμμή που επέλεξε ο κατηγορούμενος, ο οποίος επιχείρησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς των θυμάτων του με βάση την εργασία ή το κοινωνικό τους στάτους. «Κοινό χαρακτηρισμό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ