Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς διεκδικούν οι δικηγόροι – Ζητάνε άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς διεκδικούν οι δικηγόροι – Ζητάνε άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητάει να υπάρξει άμεση συνάντηση με αντικείμενο τον εμβολιασμό όσων εμπλέκονται στις δικαστικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ολομέλειας, που απέστειλε ο πρόεδρος της Δημήτρης Βερβεσός, θα πρέπει να οριστεί άμεση συνάντηση «με αντικείμενο τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων και εν γένει των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης με σκοπό την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και την προστασία της υγείας όλων των παραγόντων της δίκης».

Το αίτημα της κατά προτεραιότητα εμβολιασμού έχουν κατ’ επανάληψη θέσει τόσο οι δικαστικές ενώσεις, όσο και οι δικηγορικοί σύλλογοι αλλά και οι δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ωστόσο, δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Ο εμβολιασμός φαίνεται να γίνεται αναγκαίος ακόμη περισσότερο μετά και τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου νόσησαν δικαστικοί λειτουργοί καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι δικαστικές λειτουργίες επί 48ωρο και ορισμένες μέχρι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ