Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Ρεύμα: Πάροχος μηδένισε ρήτρα 987 ευρώ και επέστρεψε τα χρήματα στον καταναλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

"Ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει", είπε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρεύμα: Πάροχος μηδένισε ρήτρα 987 ευρώ και επέστρεψε τα χρήματα στον καταναλωτή – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Μια πολύ σημαντική είδηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά έκανε γνωστή η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Ρήτρα αναπροσαρμογής

eurokinissi

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Πάροχος τη μηδένισε και επέστρεψε τα χρήματα στον καταναλωτή

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΜEGA η κυρία Νούκα αποκάλυψε ότι πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος,  μετά από συνεχείς αντιρρήσεις μηδένισε ρήτρα άνω των 900 ευρώ και επέστρεψε χρήματα στον καταναλωτή.

«Είναι πρόβλημα αυτό με τους λογαριασμούς. Τώρα έχουμε την παρέμβαση για επιστροφή έως 600 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Έχουμε ένα καλό νέο. Πάροχος μετά τις αντιρρήσεις, όχι μόνο έβγαλε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά επιστρέφει τα χρήματα στον καταναλωτή. Ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε η κ. Νούκα.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 987,12 ευρώ, κάναμε τις αντιρρήσεις και επιστράφηκε το ποσό. Χρέωσαν μια ρήτρα αναπροσαρμογής εκεί που δεν έπρεπε να χρεώσουν. Είπαμε τους τεκμηριωμένους ισχυρισμούς μας και έμεινα έκπληκτη που μας γύρισαν χρήματα πίσω. Μέχρι τώρα αφαιρούσαν μόνο τη ρήτρα, αλλά τώρα επιστρέφονται και τα χρήματα και δε χρειάζεται ο άνθρωπος να πάει στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Δικαστική απόφαση απαγορεύει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς

Η κ. Νούκα μίλησε και για δικαστική απόφαση που απαγορεύει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς.

«Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης των funds να προχωρήσουν είτε σε δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων των δανείων, είτε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό. Τώρα με απόφαση Εφετείου, εταιρίες διαχείρισης των δανείων που έχουν αγοράσει τα funds δεν έχουν τη νομιμοποίηση να επιβάλουν κατάσχεση και πλειστηριασμό. Με αυτόν τον τρόπο ένας συμπολίτης μας έσωσε την περιουσία του. Ανεστάλη ο πλειστηριασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νούκα.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ