Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Στον…κάδο τα μετάλλια Ολυμπιονικών: Τι προβλέπει απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική τους επιβράβευση

Μένουν εκτός 4 Ολυμπιονίκες καθώς κρίθηκε πως τα αθλήματα δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Αγώνων. Είχαν ασκήσει αναίρεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την παράλειψη αποζημίωσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον…κάδο τα μετάλλια Ολυμπιονικών: Τι προβλέπει απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική τους επιβράβευση eurokinissi

Εκτός της οικονομικής επιβράβευσης του Δημοσίου μένουν αμετάκλητα 4 Ολυμπιονίκες αθλητές της Χώρας μας έπειτα από απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για τους αθλητές του υγρού στίβου Ευρυσθένη Νικολαΐδη, Σπύρο Γιαννιώτη, Γιάννη Καλαιτζογλίδη και Αντώνη Τσουρουνάκη, που δεν θα λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που έλαβαν λόγω των αγωνιστικών τους διακρίσεων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς τα αθλήματά τους δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι αθλητές αιτήθηκαν από τα Διοικητικά Δικαστήρια να ακυρωθεί ως παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να τους καταβάλουν την προβλεπόμενη από το νόμο 2725/1999 οικονομική βοήθεια για τις εξαιρετικές αγωνιστικές τους διακρίσεις ως μέλη της εθνικής ομάδας μας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μάλιστα, ζήτησαν να τους καταβληθεί αποζημίωση για τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας τους. Ο κ. Νικολαίδης ζήτησε 44.00 ευρώ, ο κ. Γιαννιώτης 58.600 ευρώ, ο κ. Καλαιτζογλίδης 58.500 ευρώ και ο κ. Τσουρουνάκης 90.350 ευρώ.

Συμβούλιο της Επικρατείας

EUROKINISSI

Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ά τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αναιρέσεις, των αθλητών, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις  για τη χορήγηση της οικονομικής επιβράβευσης λόγω των διακρίσεων τους σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς δεν περιλαμβάνονται τα αθλήματά τους στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν διεξάγονται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ