Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Στους δρόμους και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για το φορολογικό νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης και αυτή την ώρα κινούνται προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου είναι ήδη συγκεντρωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες από άλλους κλάδους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στους δρόμους και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για το φορολογικό νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ grtimes.gr

Στους δρόμους  και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδηλώνουν -μαζί με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες – κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Στους δρόμους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

grtimes.gr

Στους δρόμους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης: Πορεία στο ΥΜΑΘ

Στις 12 το μεσημέρι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο και αυτή την ώρα κινούνται προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου είναι ήδη συγκεντρωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες από άλλους κλάδους.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα αυτή την ώρα από τους δικηγόρους της Αθήνας και του Πειραιά

Οι δικηγόροι της Ελλάδας δεν κάνουν πίσω στις αντιδράσεις τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα. Όπως έγραψε το dikastiko.gr  αυτή την ώρα γίνεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Σύνταγμα.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδωτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος” καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Ελεύθερων Επαγγελματιών- Επιστημόνων- Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων, στην οποία δίνει το παρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τον πρόεδρο του Γιώργο Πατούλη να αναμένεται να δώσει μία ιδιαίτερη πολιτική σημασία στην κινητοποίηση με την ομιλία του.

Όπως τονίζει η κυβέρνηση «επιχειρεί να ταυτίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς, ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες, όπως έχει κρίνει, άλλωστε, και το ΣτΕ (αποφάσεις 1880 και 1888/2019) και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν το αφορολόγητο εισόδημα ούτε τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές των μισθωτών».

Και υπογραμμίζει πως «η επίκληση ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, είναι προσχηματική αφενός γιατί αφορά συγκεκριμένες μόνο κατηγορίες και αφετέρου διότι τυχόν αμφισβήτηση των τεκμηρίων , δικαστικά ή διοικητικά, καθίσταται στην πράξη, όπως έχει αποδειχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλυσιτελής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ