Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Βερβεσού-Σαρακιώτη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου – ΦΩΤΟ

"Η κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες", δήλωσε ο Δ. Βερβεσός, με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Σαρακιώτη, να δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό τους έναντι των προωθούμενων διατάξεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Βερβεσού-Σαρακιώτη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου – ΦΩΤΟ

Στήριξη στο μέτωπο των ελεύθερων επαγγελματιών για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης έδωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτριο Βερβεσό.

«Το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης συνιστά πολιτική εξαπάτηση και κολοσσιαία παραδοχή της αποτυχίας της να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο Γιάννης Σαρακιώτης.

“Η Κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών”, δήλωσε ο Βερβεσός

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βερβεσός τόνισε, ότι “η Κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού”. Παράλληλα, επισήμανε ότι “το 33% των δικηγόρων βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, ενώ ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιήσει τους όρους των ρυθμίσεων, στις οποίες είχε υπαχθεί”.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι “περισσότεροι από 12.000 δικηγόροι στεγάζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην κατοικία τους εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα επαγγελματικά τους έξοδα λόγω και της παρατεταμένης περιόδου ακρίβειας και των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων”.

Ο Γ. Σαρακιώτης, δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό τους έναντι των προωθούμενων διατάξεων

Την ξεκάθαρη στήριξή του στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο Γ. Σαρακιώτης δηλώνοντας ότι “ο υφιστάμενος δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου στις 10.000 ευρώ για όλους”.

“Μετά την προκλητική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από τα 185 ευρώ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα 250 ευρώ σήμερα, επί Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους δικηγόρους, καθώς και στο σύνολο του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας. Εφαρμόζοντας μία καθαρά φοροεισπρακτική λογική, η οποία βασίζεται στο μετεκλογικό άλλοθι της φορολογικής δικαιοσύνης, το οποίο παρέλειψε να αναφέρει προεκλογικά”δήλωσε μετά τη συνάντησή τους.

“Πέραν όμως από καταφανή πολιτική εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας, το “Πισσαρίδειας” εμπνεύσεως αυτό νομοσχέδιο έρχεται να ομολογήσει την αποτυχία της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συνεκτική και δίκαιη φορολογική πολιτική. Η καταφυγή στην επιβολή τεκμηρίων συνιστά φορολογική πρακτική παλαιότερων δεκαετιών και σηματοδοτεί με ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της. Μία αποτυχία που εξυπηρετεί συνάμα έναν και μόνο σκοπό. Την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για την οποία δήθεν κόπτονταν και την απαλλαγή οικονομικά ισχυρών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα”,  ανέφερε ο Γ. Σαρακιώτης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ