Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Τηλεοπτικές άδειες: Στα δικαστικά έδρανα θα βρεθεί ο Λ. Κρέτσος – Συνεχίζεται η δίκη του πρώην γ.γ. Ενημέρωσης

Στο εδώλιο βρίσκονται τα μέλη που είχαν απαρτίσει την Επιτροπή Αξιολόγησης για τον επίμαχο διαγωνισμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τηλεοπτικές άδειες: Στα δικαστικά έδρανα θα βρεθεί ο Λ. Κρέτσος – Συνεχίζεται η δίκη του πρώην γ.γ. Ενημέρωσης eurokinissi

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας συνεχίζεται μετά από συνεχείς αναβολές η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Περιουσιακής Κατάστασης της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα αλλά και του γιου του κ. Καλογρίτσα, του Βλαδίμηρου Ιωάννη, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός.

Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο το 2016. Ωστόσο, το 2018 η Εισαγγελία Εφετών την ανέσυρε και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου, με αποτέλεσμα να καταλήξει τον Απρίλιο του 2019 στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη Καλογρίτσα και των μελών της Επιτροπής.

Στο πόρισμά του ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως ο κ. Κρέτσος και τα υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Και προσέθετε: «…Αναμφίβολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ανωτέρω Ειδική Πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού που συστάθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη χορήγηση 4 αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας δεν διενήργησε όπως όφειλε σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης τον απαιτούμενο έλεγχο επάρκειας προελεύσεως και τρόπου αποκτήσεως των οικονομικών μέσων της προσωρινής υπερθεματίστριας εταιρείας Καλογρίτσας ΑΕ».

Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών

eurokinissi

Δίκη Κρέτσου: Οι κατηγορίες

Ο κ. Κρέτσος κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, καθώς δεν έλεγξαν ως όφειλαν, τον τρόπο κτήσης των περιουσιακών στοιχείων του κ. Καλογρίτσα.

Όπως μάλιστα κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους μηνυτές της υπόθεσης ως βουλευτής, «τότε τα μέλη της Επιτροπή ήθελαν να υπακούσουν στην επιθυμία της κυβέρνησης να γίνει υπερθεματιστής μιας τηλεοπτικής άδειας ο Χρήστος Καλογρίτσας, προκειμένου να ικανοποιήσουν δηλαδή την πολιτική επιθυμία της κυβέρνησης».

Σύμπραξη Παππά με Καλογρίτσα

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ