Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Τρέχουν οι αιτήσεις για την επιχορήγηση δικηγόρων από το ΕΣΠΑ – Νέες οδηγίες από το υπουργείο Ανάπτυξης

Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΔΣΑ για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων. Συνεχίζει να λειτουργεί help desk στο Σύλλογο για απάντηση ερωτημάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρέχουν οι αιτήσεις για την επιχορήγηση δικηγόρων από το ΕΣΠΑ – Νέες οδηγίες από το υπουργείο Ανάπτυξης espa

Μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσω ΕΣΠΑ και να λάβουν από 500 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης, που τρέχει το πρόγραμμα, δόθηκαν νέες οδηγίες για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), προκειμένου να βοηθηθούν περαιτέρω κατά την υποβολή αίτησης ένταξης τους στη Δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020 χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) ΕΣΠΑ: Τρέχουν οι αιτήσεις για επιχορήγηση δικηγόρων - Νέες οδηγίες

1) Το εγχειρίδιο εγγραφής νέου χρήστη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και

2) το Εγχειρίδιο Υποβολής στο ΠΣΚΕ, τα οποία και παρατίθενται κατωτέρω προς διευκόλυνση των συναδέλφων.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο ΔΣΑ, συνεχίζεται υπό την εποπτεία του Αντιπροέδρου κ. Ευσταθίου Αναλυτή, η λειτουργία του help desk στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους είτε μέσω portal.olomeleia.gr στην επιλογή: Επικοινωνία – μηνύματα – Επιδότηση ΕΣΠΑ σε δικηγόρους, είτε στο e-mail [email protected] ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά Δευτέρα έως Παρασκευή από 11:00 έως 14:00 στο 6941603706 και από 14:00-17:00 στο 6944981711. ΕΣΠΑ: Τρέχουν οι αιτήσεις για επιχορήγηση δικηγόρων - Νέες οδηγίες

Σημειώνεται ότι, στόχος της Δράσης «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων» είναι να παρασχεθεί στήριξη – ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μέσω της αναβάθμισης της υποδομής των δικηγορικών γραφείων προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών είναι αυτές της προμήθειας εξοπλισμού για Η/Υ, laptops, routers, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanners / πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης/προβολής.

Επιλέξιμες είναι επίσης οι δαπάνες κτήσης πάγιων στοιχείων για τα οποία το κόστος απόκτησης κάθε διακριτού στοιχείου εξοπλισμού δεν είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ και έως τα όρια που αναφέρονται υπό προϋποθέσεις. ΕΣΠΑ: Τρέχουν οι αιτήσεις για επιχορήγηση δικηγόρων - Νέες οδηγίες

Ωφελούμενοι της Δράσης, είναι όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, εφόσον έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Επίσης, ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύνανται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ