Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Βήμα – βήμα οι διαδικασίες για τη λήψη επιχορήγησης των δικηγόρων από το ΕΣΠΑ – Τι προβλέπει ο πρακτικός οδηγός του ΔΣΑ

Στην εκπόνηση ενημερωτικού οδηγού προχώρησε ο Σύλλογος. Δημιουργείται και help desk για την απάντηση ερωτημάτων από τους δικηγόρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βήμα – βήμα οι διαδικασίες για τη λήψη επιχορήγησης των δικηγόρων από το ΕΣΠΑ – Τι προβλέπει ο πρακτικός οδηγός του ΔΣΑ Freepik

Αναλυτικές πληροφορίες για την υποβολή αίτησης ένταξης στη δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ περιλαμβάνει ο πρακτικός οδηγός, που εκπόνησε ο ΔΣΑ και ειδικότερα η κυρία Αικατερίνη Αποστολίδου.

Οι δικηγόροι βάσει της δράσης δικαιούνται επιχορήγηση από 500 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος των εσόδων που παρουσιάζουν, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης για ολόκληρη την χώρα ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 ευρώ. ΕΣΠΑ: Βήμα βήμα οι διαδικασίες για τη λήψη επιχορήγησης των δικηγόρων

Όπως αναφέρεται και στον οδηγό, η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία (Covid 19) με τη μορφή επιχορήγησης.

Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί, στοχευμένα, στήριξη – ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα έντονα από την πανδημία λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Προβάλλεται αναγκαία η αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας.

Με αυτό το σκεπτικό, η δράση έρχεται να περιορίσει, με τη μορφή ενίσχυσης, την απώλεια εισοδημάτων γι’ αυτήν την κατηγορία αυτοαπασχολουμένων και να υποστηρίξει την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους μέσω της κάλυψης εξόδων αναβάθμισης της ψηφιακής/ηλεκτρονικής υποδομής τους. ΕΣΠΑ: Βήμα βήμα οι διαδικασίες για τη λήψη επιχορήγησης των δικηγόρων

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ, υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου Ευσταθίου Αναλυτή, δημιουργείται help desk, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους είτε μέσω portal.olomeleia.gr στην επιλογή: Επικοινωνία >μηνύματα >Επιδότηση ΕΣΠΑ σε δικηγόρους, είτε στο e-mail [email protected] ή ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά Δευτέρα έως Παρασκευή από 11:00 έως 14:00 στο 6941603706 και από 14:00-17:00 στο 6944981711, από Δευτέρα 7-6-2021. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΕΔΩ: synoptikos-odigos-gia-tin-entaxi-dikigoron-sto-programma-psifiakis-anavathmisis (1)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ