Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Μεταξύ Siemens και Novartis χάνεται η «τιμή» της Ελληνικής Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Μεταξύ Siemens και Novartis χάνεται η «τιμή» της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Είναι εντελώς αδιάφορο ποιος τελικά φταίει. Γιατί όταν οι παθογένειες είναι διαχρονικές και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Διαβάζοντας όμως όσα αναφέρονται για το έγγραφο της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με το καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων και την δικονομική αστοχία της ταύτισης μαρτύρων σε Ελλάδα και ΗΠΑ (εξόφθαλμο νομικό λάθος όπως ρητά αναφέρει το 47 ΚΠΔ) η σκέψη είναι μια: Από τη SIEMENS μέχρι τη Novartis το ελληνικό δημόσιο , η ελληνική πολιτεία, η ελληνική Δικαιοσύνη αδυνατεί να φέρει σε πέρας με τρόπο πειστικό που να κατατείνει προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα, μια έρευνα τέτοιας εμβέλειας. Ανικανότητα, παρεμβάσεις, συμφέροντα, διαπλοκή, έλλειψη υποδομών, δυστοκία; Ποιος νοιάζεται; Γιατί απλώς το – μηδενικό- αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Το σκάνδαλο Siemens μοιάζει με ένα σύντομο ανέκδοτο στα ελληνικά δικαστήρια πλησιάζοντας στο τέλος της δικαστικής διερεύνησης του 21 χρόνια (!!!) μετά την υπογραφή της (μιζο)σύμβασης 8002 με τον ΟΤΕ .

Ποιος ξεχνά τις αλήστου μνήμης «επιτυχίες» με την διαφυγή Χριστοφοράκου και Καραβέλα; Όλες είχαν τελικά δικαστικής υπογραφή από κάτω και αυτός που εν τέλει εξευτελίστηκε είναι η ίδια η Δικαιοσύνη.

Γιαυτό και ξαναλέω: Ανεξάρτητα από πολικές αντιπαραθέσεις, καταγγελίες για σκευωρία (με εξαιρετικά σημαντικά θεσμικά ζητήματα να τίθενται) αυτός που εν τέλει θα βγει εκ νέου χαμένος από τον εκφυλισμό της υπόθεσης (είτε στήθηκε, είτε απλώς εσκεμμένα διογκώθηκε , είτε όχι) είναι η ελληνική Δικαιοσύνη.

Γιατί κάπου ανάμεσα στη Siemens και τη Novartis χάνεται η αξιοπιστία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ