Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ισμήνη Λέντζου: Η υπόθεση Γεωργούλη και η αλφάβητος

"Μήπως οι βιαστές – κακοποιητές ανήκουν μόνο σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Δεν λέω βολικό, αλλά καθόλου αληθινό"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Η υπόθεση Γεωργούλη και η αλφάβητος dikastiko

Κάθε γυναίκα που καταγγέλλει βιασμό ή κακοποιητική συμπεριφορά (όποτε και αν βρει το κουράγιο να το πράξει) δικαιούται σεβασμό και είμαστε δίπλα της… τελεία. Κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου…τελεία.

Πάμε κατευθείαν στο ψητό, το οποίο έχει ένα όνομα. Αλέξης Γεωργούλης. Ευρωβουλευτής, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (τώρα πια ανεξάρτητος) και καταγγελλόμενος.

Με απόλυτη σαφήνεια: Ο Αλέξης Γεωργούλης ελέγχεται μετά την εις βάρος του καταγγελία για κακοποίηση και βιασμό. Ο ίδιος υποστηρίζει την αθωότητά του. Το τι όντως έχει συμβεί, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη (και όχι οι δικαστές των social media), σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία θα παρουσιαστούν και θα δείξουν εάν τεκμηριώνεται η ενοχή του ή όχι.

Πάμε τώρα στην αλφάβητο της ανθρωπιάς (η οποία δυστυχώς και εδώ αγνοείται).

«Ναι, ανάγκη είχε ο Γεωργούλης να κάνει κάτι τέτοιο. Όποια ήθελε είχε».

Δηλαδή τι; Μόνο οι «άσχημοι» βιάζουν; Μόνο αυτοί που δεν μπορούν να έχουν άντρα ή γυναίκα κακοποιούν; Μήπως και όσοι έχουν «μικρό μόριο»; Ίσως οι έχοντες κάποιο άλλο σωματικό πρόβλημα;

Γελοία «ανάγνωση» και σαφώς ρατσιστική. Εξαιρεί τους «ωραίους», νέους και… πετυχημένους. Ό, τι μα ό,τι πιο ρατσιστικό και φασιστικό.

Πολλά από αυτά που έχουν γραφτεί στα social αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, είτε το δέχονται κάποιοι είτε όχι, διαλεκτικά και ρητορικά ανήκουν στον λαϊκισμό της άκρας δεξιάς – φασισμού. Τρανή απόδειξη η υιοθέτηση πρωτοσέλιδου του «Μακελειού» από συγκεκριμένη κυρία και οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην πραγματικότητα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όσοι «διαβάζουν» έτσι την υπόθεση, ξέρουν ότι δεν ισχύει, σαφώς το καταλαβαίνουν, αλλά επιζητούν να πιαστούν από κάπου. Για δύο λόγους. Πρώτον διότι δεν θέλουν να χαλάσει η εικόνα που έχουν σχηματίσει μέσα τους (και) για αυτόν τον άνθρωπο. Δεύτερον, διότι δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι επηρεάζεται το κόμμα που ψηφίζουν – υποστηρίζουν. Ειδικά πριν τις εκλογές.

Το οποίο μας φέρνει στο επόμενο ζήτημα. Αναρωτιόμουν τι λείπει ως τώρα από την υπόθεση Γεωργούλη. Αυτό το Me Too που είναι; Αυτό το «μαζί σου αδελφή μας» που έχει σχεδόν εξαφανιστεί; 

Τι αφωνία έπαθαν ξαφνικά οι υποτιθέμενοι ευαισθητοποιημένοι που δήλωναν κατευθείαν και ξεκάθαρα υπέρ του θύματος. Που κατηγορούσαν άλλους σε πολλές υποθέσεις, ακόμα και στης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη;

Μήπως, λέω μήπως, η υπέρ ευαισθητοποίηση αφορά τους άλλους και ποτέ εμάς – δικούς μας; Μήπως, θεωρείται ότι οι βιαστές – κακοποιητές ανήκουν μόνο σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Δεν λέω βολικό, αλλά καθόλου αληθινό.

Είναι αντίστοιχο με το προηγούμενο, ωραίος και επιτυχημένος δεν βιάζει ας πούμε. Το αλλάζουμε λίγο και το κάνουμε, κακοποιούν μόνο οι κακοί αντίπαλοί μας.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Κακοποιητής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, νέος, γέρος, άσχημος, όμορφος, διάσημος ή όχι, αριστερός, δεξιός, κεντρώος, έξυπνος ή βλάκας, ο οποιοσδήποτε… τελεία και παύλα!

Οποιαδήποτε γυναίκα καταγγέλλει κακοποίηση ή βιασμό δεν είναι υποχρεωτικά πικραμένη, άσχημη, υστερόβουλη, φαντασιόπληκτη, ούτε ζητά εκδίκηση, ούτε τα ήθελε ο κώλος της, ούτε θα απολογηθεί για το τι φοράει, πώς το φοράει και γιατί… τελεία και παύλα! 

ΥΓ: Σε αυτή τη χώρα οι περισσότεροι μαζεύουμε πτυχία αλλά δεν ξέρουμε την αλφάβητο, βρείτε το λάθος…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ