Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Άλλο πράγμα το ύφος του κ. Πολάκη κι άλλο οι προτάσεις για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Στα λόγια του πρώην υπουργού θα πρέπει να αναζητήσουμε την ουσία και όχι το ύφος. Και από όσα είπε προχθές, θα σταχυολογήσω δυο προτάσεις, που σίγουρα θα τις βρούμε μπροστά μας. Ανεξάρτητα αν αυτές διατυπώθηκαν με τη μορφή αλλαγής κανόνων παιχνιδιού και ποδηγέτησης ή όχι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Άλλο πράγμα το ύφος του κ. Πολάκη κι άλλο οι προτάσεις για αλλαγές στη Δικαιοσύνη dikastiko.gr

Ο Παύλος Πολάκης ειναι ένας πολιτικός που επέλεξε να πολιτεύεται με ύφος που θυμίζει “αψύ Κρητικό” όπως τον περιέγραψε για να δικαιολογήσει – κάποια από – τα λεγόμενά του ο Αλέξης Τσίπρας .

Το ύφος στην πολιτική και κυρίως στην Βουλή παίζει ρόλο. Γιατί δίνει στίγμα προς τους πολίτες και πολλές φορές, το ύφος και όχι τα λεγόμενα, είναι αυτό που προκαλεί διχασμούς μέσω της συμπεριφοράς και του μιμητισμού που τον ακολουθεί. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλο όχι.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, οφείλουμε να ακούμε και την ουσία πέραν του ύφους. Ο κ. Πολάκης λοιπόν έχει έχει πολλές φορές σε ρήξη με τους δικαστές για όσα έχει πει. Όσα λοιπόν από αυτά ενέχουν στοιχεία επιθετικότητας (κι όχι κριτικής) ή αφορισμούς δεν είναι άξια σχολιασμού και έχουν απαντηθεί.

Τις προάλλες όμως ο “αψύς Κρητικός” σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Δικαιοσύνη, πέραν των άλλων, περί αλλαγής ρυθμού από συρτό σε πεντοζάλη στην “επόμενη φορά αριστερά” , περιέγραψε πως εννοεί την αλλαγή ρυθμού στη Δικαιοσύνη:

Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Γιατί λοιπόν λέω, ότι πρέπει να σταθούμε σε αυτές;

Πρώτον γιατί θεωρώ ότι προτάσεις αυτές συζητούνται εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της Εθνικής σχολής δικαστών αλλά σίγουρα η ανανέωση του σώματος. Ο κ.Πολάκης δε, πήρε μια πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για πρόταση εθελούσιας εξόδου για δικαστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, και την κούμπωσε πάνω στο δικό του μοτίβο. Συνολική ανανέωση.

Στο παρελθόν έχουν γίνει δυο εθελούσιες στη Δικαιοσύνη. Αν ο σκοπός λοιπόν, είναι να φύγουν (αποφεύγοντας την ατιμωτική οριστική παύση) όσοι “δεν μπορούν”, είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει. Αν ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά δικαστών που θα είναι αρεστή στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε παιδιά λάθος αρμενίζουμε. Απλώς γιατί παγίως οι κυβερνήσεις είχαν ως στόχευση τον έλεγχο της Δικαιοσύνης. Άρα δεν θα μιλάμε για επόμενη φορά αριστερά, αλλά για μια από τα ίδια”.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ