Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Αν οι “θεματοφύλακες” ήταν αριστεριστές ή αντιεξουσιαστές θα διώκονταν για εγκληματική οργάνωση;

Την απορία (ή παράπονο) την διατύπωσε ένας φίλος μου δικηγόρος, που πολιτικά μεν κινείται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, πλην δεν πάσχει απο κανένα σύνδρομο νομικής άγνοιας. Ομολογώ πως και νομικά και πολιτικά με προβλημάτισε...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Αν οι “θεματοφύλακες” ήταν αριστεριστές ή αντιεξουσιαστές θα διώκονταν για εγκληματική οργάνωση; dikastiko.gr

Αντιγράφω για να είμαι ακριβής : “Αν οι “θεματοφύλακες του Συντάγματος” ήταν αριστεροί ή αντιεξουαστές θα τους είχε αποδοθεί άνευ ετέρου η κατηγορία του Ποινικού Κώδικα 187 Α ή έστω αυτή του 187 ΠΚ . Αλλά δεν είναι…”. Όπου βέβαια το άρθρο 187Α αφορά την καλούμενη “τρομοκρατική οργάνωση” και το 187 την “εγκληματική οργάνωση”.

Η παρατήρηση αυτή από έναν δικηγόρο, γνωστό για τις πολιτικές απόψεις του στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά άριστο γνώστη της νομικής πραγματικότητας, ήταν ένα λιθαράκι πάνω σε ένα οικοδόμημα άπλετης επικαιρότητας για τους αποκαλούμενους ¨θεματοφύλακες του Συντάγματος” ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται , ομάδες ανθρώπων, αρνητών του κορονοϊού που οργανώνονται ανά την Ελλάδα.

Η πρωτοσέλιδη φωτογραφία της εφημερίδας Real News που απεικονίζει αυτούς τους ανθρώπους (ή κάποιους απο αυτούς) να εκπαιδεύονται σε όπλα με στρατιωτικές στολές ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είχε προηγηθεί η “καταδρομική” στο δημοτικό σχολείο στην Πιερία με την “αιχμαλωσία” του διευθυντή από κάποιους που – είναι ή όχι οι ίδιοι θα φανεί- χρησιμοποιούν την ίδια επωνυμία : “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Να θυμίσω εδώ ότι τους ασκήθηκε δίωξη για “αρπαγή” αλλά όχι για εγκληματική οργάνωση, παρότι η περιγραφή του αδικήματος αυτού αναφέρει πως “με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα ………(σ.σ μεταξύ άλλων) 322 (αρπαγή) κλπ”.

Ερωτά λοιπόν δικαίως ο φίλος δικηγόρος: Θα τους ασκείτο τέτοια δίωξη αν ήταν αριστεριστές ή αντιεξουσιαστές;

Και προφανώς οι αποστροφές περί γραφικότητας και άλλων δαιμονίων , δεν χωρεί όταν (κι αν ) εκπαιδεύονται με όπλα…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ