Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Ανώτατοι δικαστές χωρίς σύνταξη επί 6 μήνες;

Το καλοκαίρι αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μόνο από τον Άρειο Πάγο 30 δικαστές και εισαγγελείς. Πληροφορούμαι εγκύρως όμως πως ακόμα δεν έχει εκδοθεί όχι η σύνταξη ούτε καν η προκαταβολή πολλών εξ αυτών , με αποτέλεσμα να προτίθενται και αυτοί στον μακρύ κατάλογο των πολιτών που περιμένουν τόσο καιρό να πληρωθούν στις συντάξεις τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ανώτατοι δικαστές χωρίς σύνταξη επί 6 μήνες; dikastiko.gr

Οι απολαβές των δικαστών είναι μια μεγάλη, διαρκής και εν πολλοίς, άδικη κουβέντα. Τα έχουμε ξαναπεί: Απαιτούμε καλούς και δίκαιους δικαστές, άρα θα πρέπει να έχουν την οικονομική ανεξαρτησία να κάνουν το καθήκον τους χωρίς εξαρτήσεις.

Το γεγονός λοιπόν ότι οι αμοιβές τους είναι υψηλές ή ότι τους επιδικάστηκαν ποσά ως αναδρομικά τόσα χρόνια, δεν σημαίνει πως υστερούν σε δικαιώματα έναντι υμών.

Ούτε αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι χιλιάδες (πολύ πάνω από 100.000) συνταξιούχοι όλων των βαθμίδων, περιμένουν μήνες και χρόνια τη σύνταξή τους. Απλήρωτοι και χωρίς εισοδήματα, παρά μόνο με μια προκαταβολή σύνταξης, κάτι σαν “επίδομα πενίας”.

Γιατί απλώς , αφενός όλοι έχουν δικαιώματα και αφετέρου είναι σχήμα οξύμωρο , δημόσιοι λειτουργοί, άνθρωποι δηλαδή που όλα αυτά τα 40 χρόνια υπηρεσίας έχουν ένα ταμείο συνταξιοδότησης (άρα θα έπρεπε η σύνταξη να βγαίνει με ένα …κλικ) , να καθυστερούν να πάρουν όχι τη σύνταξή τους , ούτε καν την προκαταβολή σύνταξης και να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Γιατί δεν είναι όλοι … υπεράνω χρημάτων. Και όταν σταματήσει η μισθοδοσία, όπως έγινε με τους συγκεκριμένους δικαστές και εισαγγελείς, τότε εξαντλούνται και τα οικονομικά περιθώρια να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Οταν μάλιστα οι συνάδελφοί τους απο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών) πληρώθηκαν απο το Σεπτέμβριο την προκαταβολή.

Ας μην αποτελέσει τροχοπέδη λοιπόν, το γεγονός ότι η αξιοπρέπειά τους, δεν τους επιτρέπει να βγουν να φωνάζουν. Αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

ΥΓ: Το καλοκαίρι, δηλαδή στις 30 Ιουνίου αποχώρησαν μόνο από τον Άρειο Πάγο 30 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.Αν προσθέσουμε και τους Προέδρους Εφετών ο αριθμός ανεβαίνει πολύ..

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ