Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Άποψη δεν αλλάζω για τον Κώδικα Δικαστών, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια

"Οι δικαστές πρέπει να συμμετέχουν στις νομοπαρασκευαστικές και κυρίως σε αυτές που τους αφορούν άμεσα. Αλλά εν προκειμένω, όπως λέγεται, η δουλειά έχει ήδη γίνει από προηγούμενη νομοπασκευαστική, αφήστε που υπάρχει και το Ταμείο Ανάκαμψης που δεν μπορεί να περιμένει" επισημαίνει ο Παναγιώτης Στάθης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Άποψη δεν αλλάζω για τον Κώδικα Δικαστών, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια

Είχα υποστηρίξει σε προηγούμενο μου άρθρο πως οι δικαστές και εισαγγελείς έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για των Κώδικα Δικαστικών λειτουργών. Σε αυτή την άποψη προφανώς εμμένω και υπερασπίζομαι το δικαίωμα τους να διατυπώνουν τις απόψεις τους για διατάξεις που τους αφορούν.

Εσχάτως όμως έγιναν κοινωνός μιας πληροφορίας που προφανώς δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου και κατέγραψε σε ρεπορτάζ του το dikastiko.gr.

Σύμφωνα με αυτή και το ΦΕΚ που επισυνάφθηκε οι δικαστές και εισαγγελείς κατέθεσαν τις απόψεις τους, καθώς συμμετείχαν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που είχε συσταθεί για να επεξεργαστεί τις διατάξεις του νέου Κώδικα από τον Φεβρουάριο του 2017 και παρέδωσε το πόρισμά της το 2018.

Να μου πείτε ότι «εντάξει αλλά να καταθέσουν και νέες προτάσεις και να ληφθούν υπόψιν» , να το ακούσω ευχαρίστως και μάλιστα μαθαίνω πως αυτό θα γίνει. Θα κληθούν δηλαδή οι ενώσεις να καταθέσουν επιπλέον προτάσεις και παρατηρήσεις. Όμως θέμα νομοπαρασκευαστικής δεν τίθεται αφού το πόρισμα της προηγούμενης θα είναι η βάση του νομοθετήματος, όπως άλλωστε ζητούσαν ως βάση και οι δικαστές σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Και επειδή όπως μαθαίνω οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη συνδέονται στενά με την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υπερασπίζομαι μεν πάντα το δικαίωμα των δικαστών αλλά θα διατηρήσω και το δικαίωμά μου σε δεύτερες σκέψεις. Η αλήθεια λοιπόν πρέπει να λέγεται…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ