Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Παναγιώτης Στάθης:  Εμβολιασμοί επαγγελματικών ομάδων- (Και) ο Πειραιάς έδειξε το δίκαιο του αιτήματος των φορέων της Δικαιοσύνης

Η πρόσβαση του πολίτη στα δικαστήρια, πρέπει να ειναι ανεμπόδιστη και κυρίως δεν μπορεί να βρίσκεται διαρκώς σε αναστολή. Ειναι δημοκρατική προϋπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης:  Εμβολιασμοί επαγγελματικών ομάδων- (Και) ο Πειραιάς έδειξε το δίκαιο του αιτήματος των φορέων της Δικαιοσύνης

Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για εμβολιασμό επαγγελματικών ομάδων είναι για το άμεσο προσεχές διάστημα και αφορά καταρχήν εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό ενόψει της αναμενόμενης έλευσης τουριστών.

Σωστό μέτρο; Σωστό. Ομως εδώ τίθεται ένα ακόμα ερώτημα: Ποιοι άλλοι χώροι έχουν υπερσυγκέντρωση κόσμου; Προφανώς και τα δικαστήρια της χώρας, μια απολύτως νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία πρέπει να ανοίξει όσο το δυνατόν – υγειονομικά- πιο γρήγορα. Η πρόσβαση του πολίτη στα δικαστήρια, πρέπει να ειναι ανεμπόδιστη και κυρίως δεν μπορεί να βρίσκεται διαρκώς σε αναστολή. Ειναι δημοκρατική προϋπόθεση.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ειναι οι χώροι αυτοί υγειονομικά ασφαλείς, και να μην κινδυνεύει κανείς. Δικαστικοί φορείς (δικαστές, υπάλληλοι, δικηγόροι) και πολίτες- διάδικοι. Είδαμε τι συνέβη στα δικαστήρια του Πειραιά με την μετάδοση του ιού στους δικαστές.

Μην ξεχνάμε πως π.χ μόνο στα δικαστήρια της Ευελπίδων μπορεί να συγκεντρώνονται  πάνω απο 2000 κόσμος.

Πρόκειται για μια μικρή πόλη. Συνεπώς το αίτημα όλων των φορέων για εμβολιασμό είναι δίκαιο. Και ειναι βασική παράμετρος της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ