Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Παναγιώτης Στάθης – Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: “Πληγή” βαθιά

Όσα γίνονται πάλι τις τελευταίες μέρες στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων, σε δημόσια θέα, είναι προφανές πως σηματοδοτούν, πόσο χωρισμένοι είναι οι δικαστές σε επίπεδο ηγεσίας του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης – Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: “Πληγή” βαθιά

Δεν μιλάμε πλέον για αντιπαλότητα. Μιλάμε για το κλασσικό “δεν θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλο”. Είναι μια πληγή χαίνουσα, μη ιάσιμη. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα όπως καταγράφεται στα ενδότερα της μεγαλύτερης δικαστικής συνδικαλιστικής Ένωσης: Της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων.

Προ καιρού ήταν η δήλωση του προέδρου της ‘Ενωσης για την στάση της πολιτείας απέναντι στον απεργό πείνας Δημ. Κουφοντίνα. Ακολούθησε τσουνάμι αντιδράσεων, με ανακοινώσεις, παραιτήσεις από την Ένωση εισαγγελικών λειτουργών κλπ.

Προ ημερών ήταν η εισήγηση του προέδρου που αναφέρθηκε σε ζητήματα εγκληματικότητας, και ουσιαστικά έριξε τροχειοδεικτικές κατά της προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων, για τις εκτιμήσεις της πως επιδρά η ανάμειξη πληθυσμών στην αύξησή της. Η αποστροφή του για τη δράση ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ στις αρχές του αιώνα, προκάλεσε νέο πόλεμο δηλώσεων.

Είναι λοιπόν οι απόψεις το πρόβλημα;

Προφανώς όχι. Όχι μόνο. Το πρόβλημα έρχεται από βάθος χρόνου και ουσιαστικά αποτελεί τη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων εντός των δικαστηρίων. Δυο κόσμων που συναντήθηκαν στο περίφημο “ενωτικό προεδρείο” που ανέδειξε τον κ.Σεβαστίδη στην προεδρία.

Όσα ακολούθησαν είναι λίγο πολύ γνωστά: Το ενωτικό προεδρείο διασπάστηκε και έγινε… κούγκι.

Μέχρι και διοίκηση Πρωτοδικείου είδαμε για να φτάσουμε στις τελευταίες εκλογές . Εκεί το εκλογικό Σώμα μίλησε και έδωσε εκκωφαντική ψήφο εμπιστοσύνης στον Χρ. Σεβαστίδη.

Αυτή θα μου πει κάποιος ήταν τελικά και η λύση του προβλήματος;

Όπως φαίνεται όχι. Οι δικαστές σε επίπεδο συνδικαλιστικό, είναι τόσο διχασμένοι που τα πράγματα δείχνουν μη αναστρέψιμα.

Οι αναφορές και οι χαρακτηρισμοί μεταξύ τους σε δημόσια θέα , δημιουργούν αίσθηση πολέμου. Αίσθηση ότι ο έλεγχος έχει χαθεί.

Και πιθανόν και μαζί η ουσία….

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ