Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Θυμάστε το κίνημα της γραβάτας;

Αν μιλήσει κανείς με έναν μέσο δικηγόρο, οι απαντήσεις που θα πάρει είναι πως νιώθει απογοητευμένος. Μπορεί όχι συνολικά, αλλά από πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα προβλήματά τους σε πολιτικό επίπεδο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Θυμάστε το κίνημα της γραβάτας;

Είναι πλέον εμφανές πως το – αποκαλούμενο- κίνημα της γραβάτας , άρχισε να “κλωτσάει”. Αν θυμηθεί κανείς πως ξεκίνησε και πως έδρασε η συγκεκριμένη “κίνηση” , στα χρόνια που η υπερφορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων , των ελευθέρων επαγγελματιών, και συνολικά των επιστημόνων, έφτασε στο ζενίθ, θα κατανοήσει πλήρως πόσο “κακό” έκανε στην τότε κυβέρνηση , η οργή του.

Τα χρόνια πέρασαν και τα μνημόνια, λένε, πως είναι παρελθόν. Ήρθε όμως σαν -παγκόσμια- χιονοστιβάδα η πανδημία να συνθλίψει μια κοινωνία που μόλις έβγαζε το κεφάλι της μέσα από το νερό, ίσα για να πάρει μια ανάσα.

Εκεί λοιπόν χρειάστηκε η παρέμβαση του Κράτους για να στηρίξει τους ανθρώπους. Και μπορεί να το έκανε στις πλατιές μάζες (με πολλές παθογένειες βέβαια) αλλά στους επιστήμονες, ο βαθμός που βάζουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, είναι κάτω από τη βάση.

Αν μιλήσει κανείς με έναν μέσο δικηγόρο, οι απαντήσεις που θα πάρει είναι πως νιώθει απογοητευμένος. Μπορεί όχι συνολικά, αλλά από πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα προβλήματά τους σε πολιτικό επίπεδο , πολύ.

Τα πυρά παίρνουν κυρίως το υπουργείο Εργασίας και τη στάση της ηγεσίας του για τα επιδόματα που -δεν πήραν. Για τη -μη -οικονομική στήριξη. Για την επανάπαυση της – ενδόμυχης- παραδοχής “έλα μωρέ οι δικηγόροι δεν έχουν ανάγκη”. Γιατί στο κάδρο της εικόνας έχουν τους λίγους μεγαλοδικηγόρους και όχι τους πολλούς μικρομεσαίους. ξέχασαν όμως πως το αυτοί είναι που τελικά καθορίζουν το κύμα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε σε μια συσσωρευμένη αντίδραση. Τα βήματα είναι αργά αλλά σταθερά: Πρώτα το αίτημα λογοδοσίας του ΕΦΚΑ και η μηνυτήρια αναφορά που θα κατατεθεί.

Μετά οι αντιδράσεις για την μη καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ (από δικά τους χρήματα).

Ακολούθησε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τώρα η προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ.

Εν ολίγοις το κίνημα της γραβάτας κινείται. Αργά αλλά σταθερά…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ