Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Ο δημόσιος καυγάς των δικαστών για τον «Κουφοντίνα» και το… χαμένο σκορ

"«Δεν είναι εικόνα αυτή», μου έλεγε γνώστης του χώρου, ο οποίος στάθηκε στην θεσμική παρέμβαση της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θύμισαν με νηφαλιότητα, ότι οι συνδικαλιστές μπορεί να έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, αλλά δεν εκπροσωπούν την Δικαιοσύνη" επισημαίνει ο Παναγιώτης Στάθης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ο δημόσιος καυγάς των δικαστών για τον «Κουφοντίνα» και το… χαμένο σκορ

Τόσο οξυμένα πνεύματα εντός του μεγαλύτερου δικαστικού συνδικαλιστικού σωματείου, δεν θυμάμαι. Κόντρες και υπόγειες συγκρούσεις υπήρχαν πάντα, όμως οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Τον τελευταίο καιρό όμως όχι απλά δεν είναι σπάνιο, αλλά αγγίζουν (καθ’ υπερβολή για να το πω λαϊκά) το δημόσιο ξεκατίνιασμα.

Θα το πω ξεκάθαρα: Έχω χάσει το σκορ. Δηλαδή πόσοι είναι υπέρ της ανακοίνωσης για τον Κουφοντίνα (κυρίως της φράσης με την προτροπή στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της, που το ξαναλέω αδίκησε την ανακοίνωση η οποία είχε ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά) και πόσοι κατά.

Η αλήθεια είναι πως δημοσίως το σκορ είναι (πάνω από) 200 με (πάνω από) 15, που δημοσίως τοποθετήθηκαν, ενώ σε επίπεδο 15μελούς ΔΣ το σκόρ είναι 8-7 υπέρ της ανακοίνωσης.

Η Ένωση αριθμεί πάνω από 3.000 μέλη (ή λίγο λιγότερα) άρα ο βαθμός αντίδρασης είναι πέριξ του 10%, θα σου πει κάποιος που θέλει να υποβαθμίσει το θέμα. Αριθμητικά συμφωνώ, όμως σε επίπεδο αντιρρήσεων καταγράφονται αρκετά αιτήματα διαγραφής από μέλη της Ένωσης (ήδη το έκανε δημόσια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος) οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη και εν τέλει διαπιστώνονται διασπαστικές τάσεις: «Δεν είναι εικόνα αυτή», μου έλεγε γνώστης του χώρου, ο οποίος στάθηκε στην θεσμική παρέμβαση της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θύμισαν με νηφαλιότητα, ότι οι συνδικαλιστές μπορεί να έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, αλλά δεν εκπροσωπούν την Δικαιοσύνη.

Σωστό. Εκπροσωπούν όμως τους δικαστές μέλη τους, πολλά εκ των οποίων αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι και το είπαν δημόσια. Το είπαν δημόσια, το έγραψαν, έστειλαν επιστολή. Απάντησαν με άρθρα τους ο πρόεδρος και ο γγ της Ένωσης. Υπήρξαν νέες επιστολές κατά της ανακοίνωσης. Βγαίνουν, θεσμικά και δηλώνουν όσα είπαν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, και σε λίγη ώρα εκδίδουν ανακοίνωση υπέρ της ανακοίνωσης 7 δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου μεταξύ των οποίων η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη. Υπενθυμίζεται πως η μεν πρώτη είχε επιλεγεί ως πρόεδρος και η δεύτερη ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από το υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν εκλογές του 2019. Όμως τότε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , θεωρώντας πως η επιλογή έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές.

Αργότερα το βράδυ 92 δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων 2 αντιπρόεδροι και 11 αρεοπαγίτες δήλωσαν κατά…

Εντάξει τελικά δεν έχω χάσει μόνο το σκορ και τη μπάλα έχω χάσει.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ