Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Ο Τσιτσιπάς είναι πρώτα αθλητικό πρότυπο και μετά ένας 23χρονος νεαρός – Ας φερθεί έτσι…

Δεν πρέπει μεν να ξεχνάμε πως ο Στ. Τσιτσιπάς είναι ένας 23χρονος νεαρός, αλλά κυρίως είναι το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, άρα έτσι πρέπει να φερθεί. Ως αθλητικό πρότυπο και όχι ως νεαρός που μιλάει χωρίς κόστος...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ο Τσιτσιπάς είναι πρώτα αθλητικό πρότυπο και μετά ένας 23χρονος νεαρός – Ας φερθεί έτσι…

Καμία φορά η ίδια ζωή σου δίνει τις απαντήσεις. Χωρίς να έχω τη διάθεση να κάνω καμία σύγκριση, δημόσια τουλάχιστον, στον τηλεοπτικό αέρα η σειρά των θεμάτων αφορούσε την στάση του Στ. Τσιτσιπά στο θέμα του εμβολιασμού. Στην εξέλιξη της κουβέντας όμως, έσκασε μια άλλη είδηση, εν μέσω πυρκαγιάς. Πως τα αδέλφια Αντετοκούνμπο δωρίζουν το 50% των εσόδων από τα e-shop τους. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, όχι αστεία.

Έπεσαν αμέσως μετά διαφημίσεις. Και επικράτησε μια σιγή. Ουδείς από τους παριστάμενους έλεγε τίποτα. Ώσπου ακούστηκε μια φωνή από το βάθος: “Είδες τη διαφορά ρε φίλε, τον τρόπο που λειτουργεί ο ένας (Αντετοκούνμπο) και τον τρόπο που λειτουργεί ο άλλος;”, μου φώναξε ένας συνάδελφος τεχνικός.

Παγκόσμιος σταρ του αθλητισμού ο ένας, παγκόσμιος σταρ και ο άλλος. 23 ετών ο ένας , 25 ο άλλος. Αναπόφευκτη, αν και όχι “πολιτικά” ορθή η σύγκριση.

Κι όμως ποιος από μας δεν το έχει σκεφτεί; Για την ποιοτική διαφορά στην προσέγγιση των πραγμάτων του ενός και του άλλου. Άλλοι άνθρωποι θα μου πεις, άλλοι χαρακτήρες, άλλο περιβάλλον, ίσως.

Δεν κάνει όμως διαφορά. Γιατί απλώς δεν πρέπει μεν να ξεχνάμε πως ο Στ. Τσιτσιπάς είναι ένας 23χρονος νεαρός, αλλά κυρίως είναι το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, άρα έτσι πρέπει να φερθεί. Ως αθλητικό πρότυπο και όχι ως νεαρός που μιλάει χωρίς κόστος. Γιατί απλώς ο εμβολιασμός πέραν της προσωπικής προστασίας, είναι πράξη αλληλεγγύης για το κοινωνικό σύνολο. Εγωιστική (κατά τη γνώμη μου) η στάση του μη εμβολιασμού, πράξη κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς ο εμβολιασμός.

Και στο τέλος όλοι θα κριθούμε…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ