Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Μέση Ανατολή: Εντοπίστηκε η σορός της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων στη Γάζα

Οι σοροί των τριών ομήρων εντοπίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέση Ανατολή: Εντοπίστηκε η σορός της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων στη Γάζα FACEBOOK/Shani Louk

Ο ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι και εκπρόσωπος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF), δήλωσε σήμερα Παρασκευή τι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ οι οποίοι απήχθησαν στο φεστιβάλ Nova την 7η Οκτωβρίου 2024, βρέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση του ταξίαρχου για τις σορούς των Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ:

«Τα πτώματα των απαχθέντων Yitzhak Gelanter, Shani Lock και του αείμνηστου Amit Buskila ανασύρθηκαν απόψε (Παρασκευή) σε κοινή επιχείρηση του IDF και της Shin Bet.

Από επαληθευμένες πληροφορίες πληροφοριών που έχουμε στην κατοχή μας, ο Yitzhak Gelranter, η Shani Lock και ο αείμνηστος Amit Buskila δολοφονήθηκαν κατά τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου στην πολιορκία του Mefalim και τα σώματά τους απήχθησαν στη Γάζα από τρομοκράτες της Χαμάς.

Τα πτώματα των απαχθέντων ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των δυνάμεων του IDF και της επιχειρησιακής μονάδας του Shin Bet, με βάση πληροφορίες που προέκυψαν επίσης από τις έρευνες της Shin Bet για τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Λωρίδα της Γάζας και την καθοδήγηση πληροφοριών των Αιχμαλώτων και των Αγνοουμένων Προσώπων Διοίκηση του Τμήματος Πληροφοριών.

Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιήθηκε από ιατρικούς αξιωματούχους στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και στο Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι των IDF ειδοποίησαν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η IDF και η Shin Bet μοιράζονται τη θλίψη των οικογενειών αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος του IDF καλεί το κοινό να απόσχει από τη διάδοση αβάσιμων φημών και πληροφοριών και να ακούσει τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η IDF και η Shin Bet συνεχίζουν, ακόμη και αυτή τη στιγμή, να χρησιμοποιούν όλα τα επιχειρησιακά μέτρα και τα μέτρα πληροφοριών, παίρνοντας παράλληλα επιχειρησιακά ρίσκα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την υπέρτατη εθνική αποστολή της επιστροφής όλων των απαχθέντων.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ