Κυριακή 05 Μαϊου 2024

Μεσολόγγι: Διττή η έρευνα για τη δολοφονία του 31χρονου – Το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία του 31χρονου, εκτιμά η ΕΛΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεσολόγγι: Διττή η έρευνα για τη δολοφονία του 31χρονου – Το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι έρευνες γύρω από τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, με βάση τα μέχρι πρότινος στοιχεία, δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής άλλου προσώπου στη δολοφονία, πέραν από τον προφυλακισμένο κρεοπώλη.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στις 3:00 μ.μ., φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο “αντίο”, στον 31χρονο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, φαίνεται πως η δολοφονία γίνεται για το χρέος των 17.000 ευρώ και ότι υπάρχει προστριβή που πιθανόν να συνεχίστηκε στον τόπο του εγκλήματος. Δεν προκύπτει ωστόσο από πουθενά ότι έχει υπάρξει μία παρουσία 3ου προσώπου που να εμπλέκεται γιατί, πρώτον δεν υπάρχει στις κάμερες κάποιο στοιχείο, να ακολουθεί κάποιο αυτοκίνητο, ο πυροβολισμός έιναι ένας, και δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια στην μεταφορά της σορού. Δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς ο κατηγορούμενος έκατσε στο σημείο της επίθεσης 50 λεπτά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο, παρά ένας άνθρωπος που να φαίνεται να σκοτώνει έναν άλλον άνθρωπο σε αυτό το σημείο.

“Δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα”

Όπως συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας, «αυτή η υπόθεση είναι διττή, δηλαδή από την μία είναι η δολοφονία του Μπάμπη, και δεύτερον είναι η έρευνα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και το μηχάνημα που παράγει κρυπτονομίσματα που βρέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη. Δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα. Υπάρχει και το τετράδιο που βρέθηκε που διαπιστώθηκε ότι κάποια γράμματα δεν ήταν του Μπάμπη και οι Αρχές έχουν επισπεύσει ειδικό γραφολόγο. Δεν έχει βρεθεί και το κινητό του θύματος. Όλα αυτά με τα κρυπτονομίσματα δεν συνδέονται με την πράξη που έχει τελεστεί και με την οποία θα πάει στον εισαγγελέα ο βασικός κατηγορούμενος».

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Τι λέει βαλλιστικός αναλυτής

Στην εκπομπή «Τούνελ» μίλησε ο βαλλιστικός ερευνητής, Γιώργος Ραυτογιάννης  αναφορικά με διάφορα ερωτήματα που γεννά η έρευνα της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε, είναι λογικό το ότι δεν ερεύνησαν τον κατηγορούμενο για ίχνη πυρίτιδας, οι αστυνομικοί, μιας και δεν παραμένουν, λόγω και της παρόδου του χρόνου, αλλά και του πλυσίματος, που επικαλέστηκαν.

«Αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι η βολή που έγινε σε σχέση με το κυνηγετικό όπλο. Εκτιμώ ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του θύματος γιατί τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του είναι ίδιου τύπου με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο», τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε το θύμα, γιατί κοντά εντοπίστηκε και ένας πλαστικός συγκεντρωτήρας που σημαίνει ότι εκεί έγινε ο πυροβολισμός.

Σε ερώτηση, στα πόσα μέτρα κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τον πυροβολισμό, απάντησε: «Λόγω της μορφολογίας του εδάφους θεωρώ ότι ο ήχος από τον πυροβολισμό που ήταν 150 ντεσιμπέλ μπορεί να ακούστηκε σε απόσταση έως και 400 μέτρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ