Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Χρ. Σεβαστίδης: Η ΕνΔΕ μετατρέπεται σε βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου

Το σχόλιο του επικεφαλής της μειοψηφίας της Ένωσης στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕνΔΕ για την υπόθεση Λιγνάδη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρ. Σεβαστίδης: Η ΕνΔΕ μετατρέπεται σε βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου dikastiko

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας Χριστόφορος Σεβαστίδης, καταγγέλλοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η ανακοίνωση είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση, ενώ δηλώνει πως η Ένωση «ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση».

Σεβαστίδης

eurokinissi

Σεβαστίδης: Αναλυτικά, η ανακοίνωση του

«H χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από τη στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της ένωσης.

Σήμερα ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση. Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχείο. Δεν μιλάει με μισόλογα αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Αυτού του χώρου που πριν μια βδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».

Τι έλεγε η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕνΔΕ

«Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα λαϊκά Δικαστήρια, που δυστυχώς είχε προβλέψει πως θα “στηθούν”, άγεται στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής, ενέχει πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες και είναι ξεκάθαρα ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ απ’ αυτούς που δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς» καταγγέλλει η ΕνΔΕ όπως έγραψε το dikastiko.gr 

ΕνΔΕ για υπόθεση Λιγνάδη

ende/freepik

«Η απαξίωση αυτών (θεσμών) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους, απ’ αυτούς που κινούνται στην κινηματική λογική παρελθόντων ετών, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την πόλωση και το διχασμό, απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας ακόμα κρατικός μηχανισμός ενταγμένος στους σχεδιασμούς τους» επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι «ο έλεγχος της Δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός των εκπροσώπων της δεν θα περάσει».

Καλεί επίσης «τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν θέση και να καταδικάσουν τα παραπάνω πρωτοφανή φαινόμενα για την ευνομούμενη πολιτεία μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ